Son Dakika: KONYA Beyşehir Gölü'nde kitesurfing sporu - Son Dakika
Güncel

Son Dakika: KONYA Beyşehir Gölü'nde kitesurfing sporu

Son dakika haberine göre Beyşehir Gölü'nde kitesurfing sporuTÜRKİYE'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nde kitesurfing (uçurtma sörfü) yapılmaya başlandı.

24.08.2020 14:22  Güncelleme: 23:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir Gölü'nde kitesurfing sporu

TÜRKİYE'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nde kitesurfing (uçurtma sörfü) yapılmaya başlandı. Su sporların ve adrenalin severlerin yeni adresi olmaya başladı. Konya'nın güneyinde yer alan Beyşehir ilçesinde 656 kilometrekarelik alana sahip Beyşehir Gölü, balıkçılığın yanı sıra su sporlarına da ev sahipliği yapmaya başladı. Özellikle hafta sonları vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Karaburun plajında, kitesurfing (uçurtma sörfü) yapılmaya başlandı. Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Hava Sporları Kulübü tarafından düzenlenen kitesurfing etkinliğine sörf severler katıldı. Beyşehir Gölü'nün kitesurfing sporuna elverişli olduğunu belirten su sporu tutkunu Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji öğretim üyesi Doçenti Dr. Burkay Kutluhan, şunları söyledi:

"Bu spor genelde Türkiye'de İzmir Urla ve Muğla Akyaka gibi yerlerde yapılıyor. Beyşehir'in bu potansiyelini değerlendirmek için buraya geldik. Beyşehir birçok doğa sporunun yapılabileceği çok güzel bir ilçe. Konya da ikamet edip böyle güzelliklerden faydalanmak için buraya sık sık geliyorum. Karaburun plajı da uçurtma sörfü yapan kişiler için aslında oldukça uygun."

Son Dakika: KONYA Beyşehir Gölü\'nde kitesurfing sporu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son Dakika: KONYA Beyşehir Gölü'nde kitesurfing sporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement