Trump'tan Brunson'ın Serbest Kalmasına İlk Tepki: Bunun İçin Çalışıyoruz - Son Dakika
Güncel

Trump'tan Brunson'ın Serbest Kalmasına İlk Tepki: Bunun İçin Çalışıyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, pastör Brunson'ın serbest kalmasını attığı tweet ile değerlendirdi. Trump "Serbest kalması için çalışıyoruz. Onun yakında güvenle eve dönmesini umuyoruz." dedi.

12.10.2018 16:48  Güncelleme: 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Andrew Craig Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Hükümle birlikte yattığı süre göz önüne alınarak serbest bırakılan Brunson'ın ev hapsi ve yurtdışı yasağı kaldırıldı. ABD Başkanı Donald Trump, pastör Brunson'ın serbest kalmasını attığı tweet ile değerlendirdi. Trump "Serbest kalması için çalışıyoruz" dedi. Bu paylaşımının ardından bir tweet daha atan Trump, "Düşüncelerim ve dualarım Pastör Brunson'la. Onun yakında güvenle eve dönmesini umuyoruz" dedi.

"PASTÖR BRUNSON HAKKINDA ÇOK SIKI ÇALIŞIYORUZ"

Gelişme sonrası ABD Başkanı Trump'tan bir açıklama geldi. Kararın açıklanmasının hemen ardından Twitter hesabınındanbir paylaşımda bulunan Trump, "Rahip Brunson hakkında çok sıkı çalıştık" ifadelerini kullandı.

"ONUN GÜVENLE EVE DÖNMESİNİ UMUYORUZ"

Bu paylaşımının ardından bir tweet daha atan Trump, "Düşüncelerim ve dualarım Pastör Brunson'la. Onun yakında güvenle eve dönmesini umuyoruz." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı paylaşımlar:

Trump'tan Brunson'ın Serbest Kalmasına İlk Tepki: Bunun İçin Çalışıyoruz
Trump'tan Brunson'ın Serbest Kalmasına İlk Tepki: Bunun İçin Çalışıyoruz

NE OLDU?

İzmir'de terör örgütü adına suç işlemek ve casusluk suçlamasıyla yargılanan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın yargılandığı davanın dördüncü duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi ve ABD'li rahibi serbest bıraktı. Brunson hakkındaki adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı. Brunson'a verilen 3 yıl 1 ay 15 günlük ceza, ABD'li rahibin cezaevinde kaldığı süreye sayılacak.

Trump\'tan Brunson\'ın Serbest Kalmasına İlk Tepki: Bunun İçin Çalışıyoruz

Son Dakika Güncel Trump'tan Brunson'ın Serbest Kalmasına İlk Tepki: Bunun İçin Çalışıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement