Spor Bakanlığı'ndan Yeni Yılda Anlamlı Etkinlik - Son Dakika
Güncel

Spor Bakanlığı'ndan Yeni Yılda Anlamlı Etkinlik

Spor Bakanlığı\'ndan Yeni Yılda Anlamlı Etkinlik

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 90 bin Mehmetçiğin donarak şehit olduğu Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'na 10 bin gençle yürüyecek.

31.12.2012 13:25  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 90 bin Mehmetçiğin donarak şehit olduğu Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'na 10 bin gençle yürüyecek. 6 Ocak Pazar günü Allahuekber Dağları'na tırmanacak olan gençleri Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da yalnız bırakmayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yeni yılda anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. Kars Valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığı'nın geleneksel hale getirdiği Sarıkamış Şehitleri 98. Yılı Anma Günü, bu yıl tarihi ve görkemli bir törenle gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu yılki törenlerin koordinasyonunu üstlenerek Türkiye'nin 81 ilinden gelecek olan 10 bin gençle yürüyüş gerçekleştirilecek.

Türkiye'de bugüne kadar arazide bu denli bir kalabalıkla anma yürüyüşü gerçekleştirilmezken, Bakanlık ise Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümünde de 1 milyon gençle Çanakkale'de tarihin en kalabalık anma törenini gerçekleştirmeyi planlıyor.

8.5 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞE EN BÜYÜK İLGİ ERZURUM'DAN

6 Ocak Pazar günü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katılımı ile Kızılçubuk köyü ile Yukarı Sarıkamış köyü arasındaki

8.5 kilometrelik yolda büyük bir yürüyüş gerçekleştirecek.

1915 yılında Enver Paşa komutasında düzenlenen Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen ecdadı anmak ve gençlerin tarih bilincini artırmak için düzenlenen etkinlik, Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur Yolu üzerindeki Sarıkamış Şehitlik Anıtı'nda son bulacak. Yürüyüş esnasında gençler 6x9 metre boyutlarında 10 adet dev bayrağı da 8.5 kilometrelik yol boyunca taşıyacak.

81 ilden gencin katılacağı yürüyüşe en büyük ilgi ise Erzurum'dan oldu. Erzurum'dan 4 bin 500 genç bu anlamlı yürüyüşe katılmaya karar verdi. Yürüyüşte ise dev bayrakların yanı sıra 10 bin bayrak da gençlerin elinde dalgalanacak. Sarıkamış Harekatı'nın yapıldığı tarihten bu yana düzenlenen en büyük anma töreninde Kızılay, TCDD, Halk Bankası, Albaraka Türk ve Türk Telekom da sponsor olarak yer alıyor.

RUS ARŞİV GÖRÜNTÜLERİ AĞLATACAK

Düzenlenen program kapsamında yürüyüşe katılacak gençlere İsmail Bilgin'in 'Sarıkamış: Beyaz Hüzün' kitabının yanı sıra 'Kara Düşen Kan: Sarıkamış' el kitabı ve başta Serdar Kılıç'ın hazırlayıp sunduğu Sarıkamış Belgeseli ve Murat Saraçoğlu ile Özhan Eren'in yönettiği, Sarıkamış destanını anlatan '120' filminin DVD'leri hediye edilecek. Türkiye'nin en ünlü hafızlarının Kur'an tilavetinin yer aldığı akşam programında Ertuğrul Erkişi ve Bedirhan Gökçe de şiir ve müzik dinletileriyle etkinliğe destek verecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Rusların savaş sırasında çektiği görüntüleri de ilk kez akşam etkinliğinde gençlere gösterecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Spor Bakanlığı'ndan Yeni Yılda Anlamlı Etkinlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement