Spora Sanata Tasarıma Işık Tutanlar" Ödüllendirildi - Son Dakika
Spor

Spora Sanata Tasarıma Işık Tutanlar" Ödüllendirildi

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Okulları tarafından düzenlenen "Spora Sanata Tasarıma Işık Tutanlar" ödülleri, törenle sahiplerini buldu.

05.04.2016 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Okulları tarafından düzenlenen "Spora Sanata Tasarıma Işık Tutanlar" ödülleri, törenle sahiplerini buldu.

FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsünde gerçekleştirilen törende konuşan FMV'nin Üst Yöneticisi Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, eğitim faaliyetine Selanik'te başlayan Feyziye Mektepleri'nin 130. yaşını kutladığını belirtti.

Savaş zamanlarında bile eğitimine ara vermeyen bu köklü kurum için sanat ve sporun eğitimde her zaman öncelikli olduğunu kaydeden Kıyak, "Spor ve sanat insanı merkeze alır. Tasarım ise insan yaşamındaki en etkili güçtür. İnsan zihninde tasarlar, buna 'yaratıcılık' diyoruz. İnsan tasarladıklarını biçime dönüştürür, buna 'yetenek' diyoruz. Yaratıcılık ve yetenek, insani duygularla birleşir, insanı daha iyi insan yapar, buna da 'sanat' diyoruz." dedi.

Törende daha sonra FMV Işık Okulları öğrencileri, mezunları, veli ve öğretmenlerince belirlenen isimler ödüllendirildi.

Bu yıl sekisincisi düzenlenen ödül töreninde, ilk kez sanat ve tasarım ödülleri verildi. Toplam 15 ödülün takdim verildiği törende, "Tiyatro ve Sinema" dalında "Sanata Tasarıma Işık Tutanlar" ödülünü, Doğa Rutkay ve Ali Sunal aldı.

Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Doğa Rutkay, mezun olduğu okuldan ödül aldığı için heyecanlı olduğunu aktararak, "Gerçekten özgürlüğümü, bireyselliğimi ve yeteneğimi geliştirebildiğim bir okul burası. Eğitiminizi alırken yeteneğinizi geliştirmeniz ve kendinizi ispat edebilmeniz için size destek veren bir okul." diye konuştu.

Oyuncu Ali Sunal da çok özel bir ödül aldığına vurgu yaparak, "Bu sahnenin benim için anlamı çok büyük. Bu sahne benim için her şeyin başladığı yer. İlk kez burada sahneye çıktım. Sahnenin ve insanları gülümsetmenin ne kadar değerli bir şey olduğunu ve bu işi sevdiğimi ilk defa bu sahnede fark ettim." ifadelerini kullandı.

"Sanata Tasarıma Işık Tutanlar" ödülünü, "Müzik" dalında Fahir Atakoğlu adına ağabeyi Mahir Atakoğlu alırken, tasarım dalında Tuvana Büyükçınar ödüle layık görüldü.

Attila İlhan'a Edebiyat ödülü

"Görsel Sanatlar" dalında Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan'a, "Edebiyat" dalında ise Attila İlhan'a "Sanata Tasarıma Işık Tutanlar" ödülü verildi. Attila İlhan'ın ödülü, kız kardeşi Çolpan İlhan'ın torunu Sadri Alışık'a sunuldu.

Törende ayrıca, "Yılın Erkek Sporcusu" dalında Arda Turan'ın ödülünü babası Adnan Turan, "Yılın Antrenörü" dalında Zeljko Obradovicin ödülünü Maurizio Gherardini, "Yılın Yabancı Sporcusu" dalında Mario Gomez'in ödülünü tercümanı Arda Kabaklı teslim aldı.

"Yılın Fair Play'i" dalında Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Sinan Güler'in ödülü menajeri Ömer Kart'a, "Yılın Kadın Sporcusu" dalında Çağla Büyükakçay'ın ödülü annesi Seçil Ferhan Büyükakçay'a takdim edildi.

"Yılın Takımı" ödülüne Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı layık görülürken, ödül takımın oyuncularından Berk İbrahim Uğurlu'ya sunuldu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ise "130. Yıl Onur Ödülü"ne layık bulundu. Orman'ın ödülünü alan Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kocadağ, Spor Toto Süper Lig'de dün Kasımpaşa maçını kaybettiklerini belirterek, "Maçı hatırlamak istemiyorum. Lig daha uzun. Rakibimiz de puan kaybedecektir. İnşallah bu sezon Beşiktaş şampiyon olacaktır." ifadelerini kullandı.

Törene, FMV yöneticilerinin yanı sıra, spor, sanat ve iş dünyasından önemli isimler ile okulun öğrenci, öğretmen ve velileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Spora Sanata Tasarıma Işık Tutanlar' Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement