STAJYER İTFAİYECİLER, DEPREM BÖLGESİNE GÖNÜLLÜ GİDİP, ENKAZ ÇALIŞMALARINA KATILDI - Son Dakika
Güncel

STAJYER İTFAİYECİLER, DEPREM BÖLGESİNE GÖNÜLLÜ GİDİP, ENKAZ ÇALIŞMALARINA KATILDI

SAMSUN'da Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü mezunu Abdulkadir Kaptancı (25) ve Burak Kalın (25), 4 aylık stajlarının ardından gönüllü olarak gittikleri Kahramanmaraş ve Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

23.02.2023 12:09  Güncelleme: 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAMSUN'da Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü mezunu Abdulkadir Kaptancı (25) ve Burak Kalın (25), 4 aylık stajlarının ardından gönüllü olarak gittikleri Kahramanmaraş ve Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Burak Kalın, "Biz aslında orada bir gönüllü değil, görevliydik. Burada elimiz kolumuz bağlı oturamazdık" diye konuştu. Abdulkadir Kaptancı ise, "Bizi ayakta tutan tek şey depremzedelerin sağ olarak çıkartmamız oldu" dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından bir dönem Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda 4 ay stajyerlik yapan Burak Kalın ve Abdulkadir Kaptancı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gönüllü olarak bölgeye gitmek istedi. Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü mezunu Abdulkadir Kaptancı ve Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü mezunu Burak Kalın, arkadaşlarından oluşan 10 kişilik bir ekip kurarak gönüllü olarak AFAD koordinesinde bölgeye gitti. Depremin 2'nci gününde 6'sı Hatay, 4'ü de Kahramanmaraş'ta görev yaptı.

Burak Kalın, "Bizim için çok zordu. İlk kez enkaz, yaralı ve yardıma ihtiyacı olan insanlar gördük. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Enkazlardan her çıkardığımız depremzede yaşadığım o mutluluğu anlatamam. Biz aslında orada bir gönüllü değil, görevliydik. Burada elimiz kolumuz bağlı oturamazdık. Yardımcı olmaya çalıştık, olabildiysek ne mutlu bize" dedi. Donanımlı bir ekip olduklarını söyleyen Abdulkadir Kaptancı ise, "Stajyer arkadaşlarla kendi aramızda konuştuk. Bize bir yol açıldı ve bizler de o yoldan yürüdük. AFAD gönüllüsü olarak bölgeye gittik. Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarında aktif olarak rol oynadık. Onun haricinde amirlerimiz bizlerden önce gidip ilk günlerde çok fazla çalıştığı için yoruldukları anlar oldu. Bizler onların her zaman dinç olmasını sağlamak adına elimizden geleni yaptık. Bir depremzedeyi enkaz altından çıkarırken çok duygusal anlar yaşadık. Onları sedyede ambulansa taşırken gözlerimizin içine baktıklarında ağlayacak duruma geldik. Bizi ayakta tutan tek şey depremzedelerin sağ olarak çıkartmamız oldu" ifadelerini kullandı. (DHA)

STAJYER İTFAİYECİLER, DEPREM BÖLGESİNE GÖNÜLLÜ GİDİP, ENKAZ ÇALIŞMALARINA KATILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel STAJYER İTFAİYECİLER, DEPREM BÖLGESİNE GÖNÜLLÜ GİDİP, ENKAZ ÇALIŞMALARINA KATILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement