Stk ve Siyasetçilerden Hakem Yankaya ve Federasyona Tepki - Son Dakika
Güncel

Stk ve Siyasetçilerden Hakem Yankaya ve Federasyona Tepki

Stk ve Siyasetçilerden Hakem Yankaya ve Federasyona Tepki

Ebmc binası önünde toplanan STK ve siyasi parti temsilcileri ile kulüp yöneticileri, dün akşam Karabük'te oynanan karşılaşmada Elazığspor'un hakemin fevri ve şahsi ihtiraslarına kurban edildiği gerekçesiyle, karşılaşmanın ortahakemi Özgür Yankaya ve federasyona tepki gösterdi.

03.02.2014 19:13

Ebmc binası önünde toplanan STK ve siyasi parti temsilcileri ile kulüp yöneticileri, dün akşam Karabük'te oynanan karşılaşmada Elazığ spor'un hakemin fevri ve şahsi ihtiraslarına kurban edildiği gerekçesiyle, karşılaşmanın ortahakemi Özgür Yankaya ve federasyona tepki gösterdi.

HAKEM VE FEDERASYONUN DOĞU TAKIMLARINA BAKIŞ AÇISINI BİLİYORUZ

Burada konuşan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Koca, SB Elazığspor'un bir hakemin fevri ve hamaseti uğruna kurban edilemeyeceğini belirterek, Buna Elazığlılar müsaade etmeyecek. Bunu, bütün Türk spor camiasına duyurmak adına bugün buradayız. Son birkaç haftadan beridir Elazığspor Kulübü'nün özellikle doğu kulübü olması açısından federasyonun, diğer büyük kulüplerin, spor yorumcularının ve hakemler derneğinin bakış açısını, hemen hemen hepimiz biliyoruz. Elazığ'ın ve Elazığspor'un tek bir suçu varsa bu suçu da devletine bağlı bir il olması ve spor camiasında hakikaten medeniyet adına örnek bir taraftarının olmasıdır. Bütün karşılaşmalarda bir sürü mağduriyetlere, hakaretlere maruz kalmasına rağmen, taraftarından bütün STK'larına kadar hiçbir ferdinin fevri hareket edip de camiaya zarar getirmemesini görmezden gelip, Elazığspor Kulübü'nün çok güzel yapmış olduğu bir mücadeleyi, böylesine bir hakeme kurban etmenin hiçbir anlamı yoktur dedi.

BDP'LİLERİN DE DESTEK VERDİĞİ AÇIKLAMADA AK PARTİ TEMSİLCİLERİ YOKTU

Elazığspor taraftarlarının yaptığı Yeter Yıldırım Demirören ve Elazığ sahipsiz tezahüratları nedeniyle, sık sık konuşmasına ara veren Koca, Elazığspor'un sahipsizliğinden Elazığ'daki siyasi iradeyi sorumlu tuttuklarını ifade ederek, Elazığ'da siyasi faaliyetlerini sürdüren bütün il başkanlarını, belediye başkan adaylarını, tek tek davet etmemize rağmen, bugün burada birkaç belediye başkan adayımız, kendi partilerini temsil eden il başkanları ve il yöneticileri vardır. Ancak ne hikmet ki Elazığspor'a birinci derecede sahip çıkması gereken, Elazığspor'un atkısını genel başkanları geldiğinde genel başkanlarının omzuna atarak caka satan, hava atan, Elazığspor'a övgüler yağdıran iktidar partisinin temsilcilerini burada görememenin de derinden hüznünü yaşadığımızı taraftarlarımız adına ifade etmek zorundayım. Hiç değilse bugünden sonra iktidar partisini temsil eden belediye başkan adayından, il başkanına, gençlik kollarından diğer kademelerine kadar bütün yöneticilerinin dün akşamki mağduriyeti ve haksızlığa uğramayı kendi gururlarına vurulan bir gem, kendi gurularına vurulan bir hakaret olarak algılamalarını addediyor, hiç değilse bundan sonra sahip çıkmalarını bekliyoruz şeklinde konuştu.

ELAZIĞLILAR MİLLİYETÇİ VE DEVLETÇİDİR, BUNDAN SONRA HERKES AYAĞINI DENK ALSIN

Elazığspor Kulübü Hukuk İşleri Sorumlusu Avukat Burhan Şener ise, hakemlerin de hata yapabileceği şeklindeki yaklaşımların olabileceğini ancak, Elazığspor'un her maçında haksızlık yapıldığına dikkat çekerek, şöyle konuştu

Hakemler de insan hatalar yapabilirler. Fakat Elazığspor'a her nedense, her maçta haksızlık yapılıyor, her maçta hakem hataları yapılıyor. Bıçak artık kemiğe dayanmıştır. Elazığspor ve Elazığlılar önce bu yapılan haksızlıklara karşı parmak sallarlar. Sonra daha kalabalıklaşırlar şamar olurlar. Daha sonra, daha kalabalıklaşırlar yumruk olurlar. Daha sonra daha kalabalık olurlar bir araya gelirler topuz olurlar, balyoz olurlar. Kimse 'ben yaptım, yanıma kaldı, bu böyle gider' demesin. İlgili bütün kurumları uyarıyoruz buradan. Bundan sonra Elazığ'a yapılan haksızlıklar sükunetle efendilikle karşılanmayacaktır. Elazığlılar mütevazidir, Elazığlılar efendidir, Elazığlılar devletçidir. Yıllar boyu bu böyle gelmiştir. Elazığspor, devletçi olmasının milliyetçi olmasının hesabını burada terör bölgesi içerisinde bir kale olarak bedel ödeyerek vermiştir. Bugünlere bu şekilde geldik biz. Deplasmana gittiğimizde bize 'PKK dışarı' diye bağırıldığında orada o bağıran insanlar terörün en ufak olumsuz etkilerinden etkilenmemiş, payını nasibini almamış insanlar. Lütfen herkes ayağını denk alsın. Bundan sonra Elazığspor kendisine yapılan haksızlıkları bu derece sükunetle karşılamayacaktır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Stk ve Siyasetçilerden Hakem Yankaya ve Federasyona Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement