Stokçuluk Yapmanın Sonu Toplumsal Gerilim ve Kayıptır" - Son Dakika
Politika

Stokçuluk Yapmanın Sonu Toplumsal Gerilim ve Kayıptır"

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cuma hutbesinde, "S¸iddete go¨z yummak, c¸evreyi kirletmek, trafik kurallarına uymamak, kac¸ak elektrik kullanmak, stokc¸uluk yapmak, kamu malına zarar vermek gibi davranıs¸ların sonu toplumsal gerilim ve kayıptır.

12.10.2018 13:17

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cuma hutbesinde, "S¸iddete go¨z yummak, c¸evreyi kirletmek, trafik kurallarına uymamak, kac¸ak elektrik kullanmak, stokc¸uluk yapmak, kamu malına zarar vermek gibi davranıs¸ların sonu toplumsal gerilim ve kayıptır." ifadesine yer verildi.

"Cenabıhak, her hak sahibine hakkını vermiştir" başlıklı, Türkiye genelindeki camilerde okunan cuma hutbesinde, hakkın kaynagˆının, yerin, go¨gˆu¨n ve her s¸eyin sahibinin Allah olduğu belirtildi.

Hutbede, anne ve babaların c¸ocuklarının u¨zerinde hakları oldugˆu gibi c¸ocukların da anne baba u¨zerinde hakları olduğuna işaret edilerek, çocukların helal lokmayla beslenmesinin, dinine bagˆlı, vatanına, milletine, insanlıgˆa faydalı, gu¨zel ahlaklı bireyler olarak yetis¸tirilmesinin, büyüklerin üzerindeki hak olduğu vurgulandı.

Din, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her insanın hayat hakkı olduğuna dikkat çekilen hutbede, İslam inancına göre sadece insanlara degˆil hayvanlara da s¸efkat ve merhametle yaklas¸ılması gerektiği belirtildi.

Topluma kars¸ı sorumluluklara işaret edilen hutbede, "Bunları yerine getirmek, kul hakkı kadar kamu hakkını da go¨zetmek hepimizin vazifesidir. Zira hak ihlalleri bir toplumda huzura ve kardes¸ligˆe yo¨nelen en ciddi tehdittir. S¸iddete go¨z yummak, c¸evreyi kirletmek, trafik kurallarına uymamak, kac¸ak elektrik kullanmak, stokc¸uluk yapmak, kamu malına zarar vermek gibi davranıs¸ların sonu toplumsal gerilim ve kayıptır." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Stokçuluk Yapmanın Sonu Toplumsal Gerilim ve Kayıptır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement