Su Kıt Bir Kaynaktır, Kaynağı İsraf Etmeden Kullanmalıyız" - Son Dakika
Güncel

Su Kıt Bir Kaynaktır, Kaynağı İsraf Etmeden Kullanmalıyız"

İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, "Biz 7/24 sizlere temiz suyu getirmek için çalışıyoruz.

28.03.2018 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, "Biz 7/24 sizlere temiz suyu getirmek için çalışıyoruz. Su kıt bir kaynaktır, bu kıt kaynağı israf etmeden ihtiyacımız kadar kullanmalıyız, suyu boşa akıtmamalıyız. Çocuklarımıza, torunlarımıza israf etmemeleri için uyarı yapmamız gerekiyor." dedi.

İSKİ tarafından Yaşlılar Haftası dolayısıyla 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "Geleneksel Vefa Buluşması"nda konuşan Turan, suyun kıymetinin bilinmesi ve boşa kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Suyun hayat kaynağı olduğunu belirten Turan, "Yemek yemeden insan bir hafta 10 gün kadar bir şekilde yaşayabiliyor ama su olmadan hayatını devam ettiremiyor." ifadelerini kullandı.

Suyun aynı zamanda temizlik anlamına da geldiğine işaret eden Turan, şunları kaydetti:

"Su olmadan buğday olmaz dolayısıyla ekmek de olmaz. Son dönemlerde yeraltı su kaynaklarında, mevsim değişikliği nedeniyle yağmur yağmadığı için bir azalma durumu başladı.

Bizler de sağlıklı suyu her daim 24 saat, musluklarınıza getirebilmek için gece gündüz ekibimizle çalışıyoruz. İstanbul, dünyadaki dünyadaki pek çok ülkeden daha kalabalık bir nüfusa sahip. Burası ticaretin özü, eğitimin başkenti...Dolayısıyla İSKİ olarak sorumluluğumuz çok büyük. 7/24 sizlere temiz suyu getirmek için çalışıyoruz. Su kıt bir kaynaktır, bu kıt kaynağı israf etmeden ihtiyacımız kadar kullanmalıyız, suyu boşa akıtmamalıyız. Çocuklarımıza, torunlarımıza israf etmemeleri için uyarı yapmamız gerekiyor."

Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un belediye başkanı olduğu dönemde başlattığı akıllı projeler sayesinde su krizinin aşıldığını, projeler devam ettiğinden şu anda su sıkıntısının yaşanmadığını vurguladı.

Etkinliğe katılan sinema sanatçısı Cüneyt Arkın da suyun önemine dikkati çekti.

Anılarını aktaran Arkın, "Yurt dışı seyahatimin birinde bir programda, arkada duran adama, 'Sen Türk müsün? diye sordum. Türk olduğunu söyleyen adamın şaşırması üzerine de 'Türk olduğunu gözlerinden anladım, öyle güzel bir yürekle sevgiyle ve masumiyetle bakıyorsun ki bu gözler ancak bir Türk'e ait olabilir.' dedim. Türk insanın yüreği güzel ve mübarektir, güzel bir insandır. Toprak ve ekmek kokar, hanımları merhametlidir. Sizler de buraya gelmişsiniz hepiniz, memleketim gibi güzel bakıyorsunuz, hepiniz ülkem gibi güzel kokuyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Uzun süredir hizmet verilen abonelerin ve eski İstanbulluların davetli olduğu etkinlik, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Su Kıt Bir Kaynaktır, Kaynağı İsraf Etmeden Kullanmalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement