Sulama Göletleri Çiftçinin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika
Yerel

Sulama Göletleri Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Sulama Göletleri Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kandıra'da ekonomik değeri yüksek tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi için gerçekleştirdiği projeler ile çiftçileri bilinçlendiriyor.

14.10.2012 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kandıra'da ekonomik değeri yüksek tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi için gerçekleştirdiği projeler ile çiftçileri bilinçlendiriyor. Verilen proje eğitimleri sayesinde Kandıralı çiftçilerin üretim ve pazarlama konusunda daha etkin olmaları sağlandı. Kocaeli Kent Konseyi tarım ve hayvancılık grubu Arıklar Gölet'inde incelemelerde bulundu.

Kocaeli Kent Konseyi Tarım ve Hayvancılık Grubu Başkanı Abdullah Köktürk, Kandıra Kent Konseyi Tarım ve Hayvancılık Grubu Başkanı ve Kandıra Kabaağaç Köyü Muhtarı Mustafa Bayram Çelik, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, Kandıra Kent Konseyi ve Derince Kent Konseyi Üyeleri, Kocaeli Kırım Tatarları Derneği ve Kocaeli Trakyalılar Derneği Üyeleri, Tarım İl Müdürü Abdullah Öztürk eşliğinde Kocaeli'nin en büyük sulama şebekelerinden Arıklar Göleti'ni incelemek üzere Kandıra'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Tarım ve Hayvancılık Komisyon üyeleri, Kandıra ve yaklaşık on dört köyün sulama alanında kendilerini geliştirmelerine ve tarım alanında büyük bir adım atmalarına imkan sağlayan, 832 hektar tarım arazisinin su ihtiyacını karşılayan gölet hakkında Tarım İl Müdür Abdullah Öztürk'ten bilgi aldı.

Tarım İl Müdürü Abdullah Öztürk, Kandıra Arıklar Göleti Sulama Havzasında bulunan Ferizli, Duraçalı, Bozburun, Pelitpınarı köylerinde 71,5 dekarlık alanda 6 çiftçiyle damla sulama sistemini geliştirmek amacıyla domates, kabak, patlıcan, biber, karpuz ve silaj mısır demonstrasyonu projesi yapıldığını açıkladı. Ayrıca damla sulama sistemi ile sebze yetiştiriciliğinde emek ve zamandan tasarruf edildiğini hem de çok kıymetli olan ama küresel iklim değişikliği sürecinde hızla azalan kısıtlı su kaynakların tasarruflu kullanılması amaçlanıyor.

Demanstrasyon alanlarında yapılan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulan Komisyon üyeleri ayrıca, başta Kocaeli olmak üzere ülkemizde tarım alanında yapılan modern çalışmalar hakkında Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı. Tarım müdürlüğü yetkilileri kontrolünde yapılan damla sulama sisteminin ne kadar faydalı olduğunu, az miktardaki topraktan büyük gelirlerin nasıl kazanıldığı aktarıldı. Eğitim sonrası komisyon başkanı Köktürk, bu konuda emeği olan Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine ve söz konusu yeni sistemlere açık olan çiftçilerimize teşekkür ederek kendilerine bol ve bereketli kazançlar diledi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sulama Göletleri Çiftçinin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement