Süleymanpaşa Kent Konseyi 2. Genel Kurulu Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Süleymanpaşa Kent Konseyi 2. Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Süleymanpaşa Kent Konseyi 2. Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Süleymanpaşa Kent Konseyi, 2. Genel Kurulunu Belediye Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde gerçekleştirdi.

03.07.2016 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleymanpaşa Kent Konseyi, 2. Genel Kurulunu Belediye Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesi'nde gerçekleştirdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat açılış konuşmalarını yaptı. İki yıldır Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı olarak görev yapan Ufuk Bekir Ersöz, konuşmasında yapılan çalışmalara değinirken şunları söyledi:

"Tüm emeklerini ortaya koydular"

"Yerel yönetimler seçiminden sonra yeni kurulan Süleymanpaşa Belediyemizin kendi yerel kent konseyini kurması yasal sorumluluğuydu. Biz de 30 Haziran 2014'te Sayın Süleymanpaşa Belediye Başkanımızın çağırısıyla 90 kişiden oluşan bu meclisi kurduk. 2 yıl çok çabuk geçti. Tüm yürütme kurulunda yer alan arkadaşlarıma, kadın meclisimizin ve gençlik meclisimizin değerli başkanlarına ve yürütme kurulu üyelerine, yeni kurduğumuz engelli meclisimizin başkanı ve yürütme kurulu üyelerine ve değerli çalışanlarımıza emeklerini ortaya koydukları için çok teşekkür ediyorum. Süleymanpaşa Kent Konseyi sıfırdan kurulan bir kent konseyi, yaklaşık bir buçuk yıl Süleymanpaşa Belediyemizin de imkanlarını dikkate alarak kaynakları da doğru kullanmak adına başkanı olduğum eczacı odasını Süleymanpaşa Kent Konseyinin merkezi olarak kullandık. Yapılanmayı bitirdikten sonra belediyemizin katkılarıyla yeni bir hayata başladık. İlk işimiz bu meclisi nasıl yönetiriz diye bir yönerge hazırlamak oldu. Her şey bu yönergede yazıyor. Ardından meclis oluşumlarını sağlamaya çalıştık. Yönetmeliğe uygun hazırladığımız yönerge ile meclislerimiz kurduk. Yaklaşık 600 kadının katılımıyla kadın meclisimizi ardından da 200 gencimizin katılımıyla gençlik meclisimizi kurup yürütme kurulları ve başkanlarını seçtik. En sonunda engelli meclisimizi de kurduk. İnternet sitemizi oluşturup sosyal medya hesaplarımızı da oluşturup aktif olarak çalışmaya başladık. Her şeyi en başında planladığımız gibi gerçekleştirdik. 19 kent konseyinin oluşturduğu Trakya Kent Konseyleri Birliğinin dönem başkanlığına da biz seçildik ve halen o göreve devam ediyoruz. Süleymanpaşa ve Tekirdağ adına bu görev ile gurur duyuyoruz. Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nde de Süleymanpaşa Kent Konseyi olarak Yürütme Kurulu'nda yer aldık. Bu da bizi gururlandıran bir şey. Yaptıklarımız bunlarla sınırlı değil, birazdan sunum ile sizlerle paylaşacağız. Biz şunun sözünü vermek istiyoruz. İki yeni meclis oluşturacağız. Ne kadar çok meclis oluşturursak kent konseyi bünyesinde orada sivil toplumun harekete geçtiği anlaşılır. Önce çocuk ardından da mahalle meclislerimizi kuracağız."

"Daha çabuk çözümler üretme peşindeyiz"

Bir iletişim projesi olduğunu belirten Ersöz, Whatsapp uygulaması üzerinden bir çalışma yapacaklarını ifade ederek, "Vatandaşlarımız bir sorun gördüğü noktayı fotoğraflayıp bize gönderdiğinde o sorunun derhal ortadan kaldırılması için anlaşmalar yapacağız. Daha çabuk çözümler üretme peşindeyiz" dedi.

Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz'ün ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat kürsüye davet etti.

"Bundan sonraki dönemde çok daha büyük işler başaracaklarına eminim"

Süleymanpaşa Kent Konseyi'nin oldukça kısa sürede başarılı bir şekilde kurulması ve sivil toplumun önemine değinen Başkan Eşkinat, "Gerçekten de Türkiye standartlarının üzerinde, oldukça kısa sürede altyapısını oluşturan bir kent meclisi ile çalıştık. Sivil toplumdan gelen bir belediye başkanı olarak ve gündem yirmi birlerin oluşumunda da katkı vermiş bir kardeşiniz olarak kent konseylerinin ne anlama geldiğini, sivilleşme ve demokrasi için ne kadar önemli olduğunu bilen bir insanım. Bu bakımdan elimizden gelen bütün gayretimizle belediyemizin imkanları dahilinde katkı vermeye çalıştık. Altyapılarını tamamladılar. Bundan sonraki dönemde çok daha büyük işler başaracaklarına eminim" ifadelerini kullandı.

2014 ve 2015 yılında gerçekleştirilen çalışmalar anlatıldı

Konuşmaların ardından divan kurulu seçilirken, 2014 ve 2015 yıllarında Süleymanpaşa Kent Konseyi tarafından yapılan çalışmalar Süleymanpaşa Kent Konseyi Genel Sekreteri Selda Kara tarafından sunum ile katılımcılarla paylaşıldı.

Meclis Başkanlarının konuşmaları ile devam eden Süleymanpaşa Kent Konseyi 2. Genel Kurul'unda seçim öncesi son olarak başkan adayları Hüseyin Tamer Erkan ve Ufuk Bekir Ersöz konuşmalarını gerçekleştirdi.

Yürütme kurulu belli oldu

Gerçekleştirilen seçimlerde Yürütme Kurulu belli olurken Süleymanpaşa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Ali Rıza Açıkgöz, Gamze Varol Saraçoğlu, Gülşen Tufan, Muzaffer Destereci, Behçet Atlı, Nilgün Marmara, Özlem Deniz, Erkan Yarapsan, Erdal Er isimlerinden oluştu.

Başkanlık seçimi ise oyların 3'te 2'sini alma zorunluluğu nedeniyle bir sonraki güne kalırken ikinci gün tekrar edilen seçimler sonunda Süleymanpaşa Kent Konseyi'nin Başkanı Ufuk Bekir Ersöz seçildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Süleymanpaşa Kent Konseyi 2. Genel Kurulu Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement