Sultangazi'de kız arkadaşını silahla öldüren sanığın müebbet hapsi istendi - Son Dakika
Güncel

Sultangazi'de kız arkadaşını silahla öldüren sanığın müebbet hapsi istendi

Sultangazi\'de kız arkadaşını silahla öldüren sanığın müebbet hapsi istendi

Kız arkadaşı Ulviye Avağ'ı Sultangazi Kent Ormanı'nda silahla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Mehmet Demir'in yargılanmasına devam edildi.

17.03.2022 12:12  Güncelleme: 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kız arkadaşı Ulviye Avağ'ı Sultangazi Kent Ormanı'nda silahla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Mehmet Demir'in yargılanmasına devam edildi.

12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Demir (31) ve avukatı katıldı.

Maktul Ulviye Avağ'ın (32) ailesi ile avukatlarının da geldiği duruşmada, Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da hazır bulundu.

Duruşmada bazı tanıkların ifadelerine başvurulduktan sonra, taraflara diyecekleri soruldu.

Bakanlığın avukatı, sanığın maktulü bilerek ve isteyerek öldürdüğünü belirterek, üst hadden ceza verilmesini, Mehmet Gök adlı kişinin de olayda iştiraki olduğundan hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Maktulün ailesinin avukatı da sanığın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını ve hakkında indirim uygulanmamasını, Mehmet Gök hakkında da mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını talep etti.

Duruşmada daha sonra cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, sanığın ifadesine göre, 11 yıl önce tanıştığı maktullün, aralarındaki gönül ilişkisi sürerken evli olduğunu öğrendiği, bunun üzerine ayrıldıkları, sanığın bu süreçte başka biriyle evlendiği, 7-8 yıl sonra sosyal medya üzerinden tekrar iletişim kurdukları kaydedildi.

Cinayet için Mardin'den İstanbul'a geldi

Maktulün, sık sık yanına geldiğini ve boşanması için baskı yaptığını, ilişkilerini eşine anlatacağı şeklinde tehdit ettiğini söyleyen sanığın bunun üzerine kadını öldürmek için Mardin'den İstanbul'a geldiği anlatılan mütalaada, sanığın bu kararından, maktul ve kendi ağabeyiyle yemek yedikten sonra sakinleşip vazgeçtiği ve dönüş için bilet aldığı belirtildi.

Mütalaada, sanığın ifadesinde, "10 Mart 2021'de kıraathanede otururken maktulün gelip küfrettiğini, belindeki silahı isteyip kendisini öldüreceğini söylediği için vermediğini, rezillik çıkmasın diye onu arabaya bindirdiğini, aracı yeğeni Mehmet Gök'ün kullandığını, aracı Sultangazi Kent Ormanı'nda durdurduklarını, bir anlık cinnetle belindeki ruhsatsız tabancayı çıkararak maktule rastgele 10 el ateş ettiğini" söyleyerek suçunu kabul ettiği anlatıldı.

Sanığın koşulsuz aldığı öldürme kararından sonra ruhsal dinginliğe ulaştığı ve bunu gözden geçirecek yeterli süre bulunduğu ifade edilen mütalaada, suçu tasarlayarak işlediğine ilişkin kesin delil bulunmadığından sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Duruşma, tarafların esasa ilişkin mütalaaya karşı beyanlarını hazırlaması için ertelendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultangazi'de kız arkadaşını silahla öldüren sanığın müebbet hapsi istendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement