Sumbas'ta Yerli Malı Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Sumbas'ta Yerli Malı Haftası Etkinliği

Sumbas'ta Binali Yıldırım Yatılı İlköğretim Okulu'nda (YİBO) "Yerli Malı Haftası" nedeniyle etkinlik düzenlendi.

14.12.2011 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sumbas'ta Binali Yıldırım Yatılı İlköğretim Okulu'nda (YİBO) "Yerli Malı Haftası" nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Okul Müdürü Musa Topal, programda yaptığı konuşmada, Yeri Malı Haftasının 1946 yılından itibaren 12 ile 18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan özel hafta olduğunu belirterek, hedefin yerli mallarının tüketiminin arttırılması olduğunu söyledi.

Topal, ekip çalışması şeklinde gerçekleştirilen etkinlikle çocukların yerli malı kullanımına özendirildiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Sağlık açısından endişe duyulan yabancı gıdaların revaçta olduğu günümüzde, yerli mallarının tüketilmesi hem sağlık, hem de ekonomik açıdan çok büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla her yıl Yerli Malı Haftasını düzenli bir şekilde kutluyoruz. Ayrıca bu gibi kutlamalar, çocuklarımıza paylaşma ve yardımlaşma duygusunu da aşılamaktadır."

Daha sonra yerli gıdalar okul yemekhanesinde öğrenciler ve programa katılanlar tarafından hep birlikte tüketildi.

Programa Sumbas Kaymakam Vekili Fikret Dağ, Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Recep Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yılmaz Kırpık, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Yasemin Tanrıverdi, İlçe Müftüsü Ahmet Demirer, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Mehmet Özkale, Milli Eğitim Şube Müdürü Vekili Cengiz Akdağ, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

- OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sumbas'ta Yerli Malı Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement