Sunguroğlu Koleji Coğrafya Bilim Olimpiyatına Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

Sunguroğlu Koleji Coğrafya Bilim Olimpiyatına Damga Vurdu

Sunguroğlu Koleji Coğrafya Bilim Olimpiyatına Damga Vurdu

Türkiye genelinden resmi ve özel liselerin katıldığı Ulusal Coğrafya Bilim Olimpiyatı Ankara Atlantik Ahmet Ulusoy Liseleri konferans salonunda yapıldı.

24.04.2014 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinden resmi ve özel liselerin katıldığı ULUSAL COĞRAFYA BİLİM OLİMPİYATI Ankara Atlantik Ahmet Ulusoy Liseleri konferans salonunda yapıldı. 95 okuldan 190 öğrencinin katıldığı organizasyonda Gaziantep Özel Sunguroğlu Anadolu Lisesi tüm okullar klasmanında Türkiye 5.si, Anadolu Liseleri sıralamasında ise Türkiye 2.si olarak Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Diğer yandan ferdi başarılar klasmanında Özel Sunguroğlu Anadolu Lisesi 11-B sınıfı öğrencisi Hacı Ahmet Turna Türkiye 3.lüğü elde ederek okulun sevincini ikiye katladı.

Özel Sunguroğlu Liseleri Coğrafya Zümre Başkanı Muammer Bilgiç; yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Coğrafya Bilim Olimpiyatları gibi organizasyonlar öğrencilerin coğrafya dersine karşı ilgisini artırıyor. Biz de bu amaçla öğrencilerimizi hazırladık ve hem okul idaresi, hem de Coğrafya Öğretmenleri olarak teşvik edici olduk. Yazılı test, multimedya test ve uygulama testlerini kapsayan yarışma üç etapta tamamlandı. Her okuldan iki öğrencinin yarıştığı olimpiyatlardaki dereceler okul puanları hesaplanarak belirlendi. Gazi Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğretim üyeleri, Prof. Dr. Servet Karabağ , Prof. Dr. Adnan Kan ve Doç Dr. Salih Şahin beylerin jürilik yaptığı yarışmadan dereceyle dönmek hepimizi sevindirdi. Şimdiden gelecek yıl yapılacak yarışmaya zihnen hazırlanmaya başladık. Öğrencilerimiz Hacı Ahmet Turna ve Muhammet Taha Aşçı'yı tebrik ediyorum"

Yarışmada yer alan soruları büyük bir titizlilikle Dünya Coğrafya Olimpiyatları formatına uygun olarak seçtiklerini belirten Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri ise, öğrencilerin fen bilimleri dışında sosyal bilimlere olan ilgilerini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu ödüle layık görülen okul dereceleri şöyle şekillendi:

1-ÖZEL KASIMOĞLU COŞKUN FEN LİSESİ 97 puan
2-KONYA ÖZEL MERVE BÜYÜKKOYUNCU AL 96 puan
3-ÖZEL ÇAMLICA ANAFEN FEN LİSESİ 95,5 puan
4-KILIÇASLAN FEN LİSESİ 95 puan
5-GAZİANTEP ÖZEL SUNGUROĞLU AL 94,5 puan
6-BURSA BTSO ALİ OSMAN SÖNMEZ SBL 94 puan
7-HACI ÖMER TARMAN ANADOLU LİSESİ 94 puan

Ayrıca olimpiyata katılan 190 öğrencinin aldığı puanlar sıralamasında ilk 5 sıra şöyle şekillendi:

1-İBRAHİM MELİH SARAÇOĞLU 108 puan
2-ERTUĞRUL AHMET TOK 106 puan
3-HACI AHMET TURNA 104 puan
4-BURAK ENES ÇAKICI 103 puan
5-FATİH KARACA 102 puan

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sunguroğlu Koleji Coğrafya Bilim Olimpiyatına Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement