Süper Lig'de Gençlere Yer Yok - Son Dakika
Spor

Süper Lig'de Gençlere Yer Yok

Süper Lig\'de Gençlere Yer Yok

2017/2018 sezonunda ülkede yetişen genç oyunculara en az süre veren Avrupa ligi Süper Lig oldu.

20.09.2017 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa liglerinin demografisini çıkaran CIES Futbol Araştırmaları'nın yayımladığı son rapora göre ülkede yetişen 15-21 yaş arası futbolcuları en az oynatan ülke Türkiye.

Genç oyuncular hakkında yapılan araştırmada Süper Lig ekiplerinin geride kalan 5 haftada 21 yaş altı futbolculara oynanan sürenin sadece %2,2'sini ayırdığı ortaya çıktı. Bu oranla Avrupa'da yetiştirdiği gençlere en az şans veren lig olan Süper Lig'i %5,3 ile Güney Kıbrıs 1. Ligi takip ediyor. İngiltere Premier Lig ise %5,9 oranla üçüncü sırada bulunuyor.

Ülkede yetişen oyunculara en fazla forma şansı veren ülkeler ise Slovakya, Slovenya ve Avusturya. Slovakya Süper Ligi ekipleri 21 yaş altı futbolculara oynanan sürenin %30,7'sini ayırırken, Slovenya PrvaLiga'da bu oran %27,1. Avusturya Bundesliga takımları ise genç futbolculara sahada %25,4 oranla şans veriyor.


En çok yabancı Güney Kıbrıs, Türkiye ve İngiltere'de

Süper Lig en çok yabancı oyuncu oynatan ligler arasında zirveye oynuyor. Dakikaların %81,5'ini yabancı futbolculara ayıran Güney Kıbrıs 1. Ligi'ni %79,00 oranla Süper Lig takip ediyor. Listenin üçüncü sırasında %61,00 İngiltere Premier Lig yer alıyor.

2017/2018 sezonunda yabancı futbolara en az şans tanıyan ülkeler ise Sırbistan, Ukrayna ve Çekya. Yerli oyunculara ağırlık veren Sırbistan Süper Ligi ekipleri yabancı oyunculara oynanan sürenin %15'ini ayırdı. Ukrayna Premier Ligi'nde bu oran %17,8, Çekya 1. Ligi'nde %23,4.

Aynı başlıkta

Süper Lig

Sonuçlar

Puan durumu

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Süper Lig'de Gençlere Yer Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement