Suriyeli Genç Piyaniste Japon Basınından İlgi - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Genç Piyaniste Japon Basınından İlgi

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle ailesiyle iki yıl önce geldiği Türkiye'de Bursa'ya yerleşen ve müzik otoritelerince "geleceğin dehası" olarak gösterilen Suriyeli piyanist Tambi Asaad Cimuk (17), Japon basının da ilgi odağı oldu.

18.12.2015 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle ailesiyle iki yıl önce geldiği Türkiye'de Bursa'ya yerleşen ve müzik otoritelerince "geleceğin dehası" olarak gösterilen Suriyeli piyanist Tambi Asaad Cimuk (17), Japon basının da ilgi odağı oldu.

Yaşamı bir süre önce Al Jazeera televizyonu tarafından haberleştirilen Cimuk, Japon basının da dikkatini çekti.

Japonya'nın en yüksek tirajlı gazetelerinden  "Yomiuri Şimbun"un muhabiri Hiroshi Mizota, Cimuk ile röportaj yapmak için Bursa'ya geldi.

Japonya'da 18 yaşını dolduranların bu yıl ilk kez oy kullanacak olması nedeniyle dünyada bu yaşta olmalarına rağmen önemli başarılara imza atan gençleri konu alan bir röportaj serisi hazırlayan Mizota, Türkiye'den de Tambi Asaad Cimuk ile görüştü.

Suriye'den göç ederek Bursa'ya yerleşen ve müzik yeteneği ile uluslararası arenada önemli başarılar elde eden Cimuk'un hikayesini dinleyen Mizota'nın, genç piyanistin öyküsünden etkilendiği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Genç Piyaniste Japon Basınından İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement