'Tahriklere Gelmeyiz' - Son Dakika
Güncel

'Tahriklere Gelmeyiz'

\'Tahriklere Gelmeyiz\'

AK Parti İzmir İl teşkilatı çıkan yangın sonrasında itidal çağrısı yaptı.

03.06.2013 14:52  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, dünkü gösteriler sırasında çıkan yangında büyük ölçüde zarar gören Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nda açıklama yaparak, "Biz bu tahriklere gelmeyiz, oyuncağı da olmayız. Bu tamamen provokasyondur, bu şiddeti kınıyoruz. İzmir'in vicdanı kanadı" diye konuştu.

"Farklı kültürlerin, yaşam tarzlarının, inançların binlerce yıldır bir arada barış içinde yaşadığı İzmir'in ruhuna ve iklimine hiç yakışmayan bir olayla karşı karşıya kaldık. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın hizmet binası kundaklandı, İzmir'in vicdanı kanadı. İzmir'de yaşadığımız bu hadise oldukça düşündürücüdür. AK Parti'nin binasını kundaklamak, milleti ve milletin değerlerini, bu ülkenin daha mutlu bir gelecek umudunu kundaklamaktır. Bu provokasyonu ve bu şiddeti kınıyoruz. Kitleleri belirli duyarlıklar üzerinden seferber eden, ortamı geren, toplumun sinir uçlarına baskı yaparak bir kargaşa ortamı yaratmayı amaçlayan provakatörleri de ayrıca kınıyoruz."

'TAHRİKLERE GELMEYİZ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun, kendilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğunu aktaran Akay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yangının ardından emniyet gereken çalışmayı yapıyor. Şu ana kadar bize bir bilgi iletilmedi. Emniyetin ihmali olup olmadığını değerlendirmek bizim görevimiz değil. Biz kaç gündür arkadaşlarımızı sükunete davet ettik, böyle de devam edeceğiz. Karşılık verme gibi bir durumumuz yok, doğru değil. Biz bu olaydan önce partililerimizi binaya getirseydik doğru olmazdı. Biz bu tahriklere gelmeyiz, oyuncağı da olmayız. Sosyal medyada paylaşımlara dikkat etmek lazım, provokasyon ve tahriklere gelinmemeli."

'ELİ SOPALI PARTİLİLER' SORUSUNU YANITLADI

Akay, kentteki gösteriler sırasında polislerin yanlarında gösterici gruplara müdahale eden eli sopalı kişilerin AK Partili gençler olduğu iddialarına yönelik de şöyle konuştu:

"Teşkilat mensuplarımız bu işlerin içinde, arkasında olmaz. Polisin olduğu yer de AK gençliğe ne gerek var. İddia edilen fotoğraflar, fotomontaj olabilir. Sivil polisler de olabilir. Esnaf olamaz mı? Çok sayıda esnafın işyerine, bankalara da talan var. Bu demokratik hak mıdır?" - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Tahriklere Gelmeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement