Taraklı ve Geyve İlçelerine 165 Kilometrelik İçme Suyu Hattı - Son Dakika
Güncel

Taraklı ve Geyve İlçelerine 165 Kilometrelik İçme Suyu Hattı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Taraklı ve Geyve'de 33 mahalleyi kapsayan içme suyu projesinde çalışmaların kısa sürede başlayacağını açıkladı.

30.05.2017 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Taraklı ve Geyve'de 33 mahalleyi kapsayan içme suyu projesinde çalışmaların kısa sürede başlayacağını açıkladı.

Toçoğlu, yazılı açıklamasında, kentin birçok noktasında içme suyu, kanalizasyon, atıksu ve yağmur suyu çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

Taraklı ve Geyve ilçelerine 45 milyon lira değerinde yeni yatırım yapılacağı müjdesini veren Toçoğlu, "Projemizi 10 bin nüfusun içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hazırladık. İki ilçemiz için toplamda 165 kilometre içme suyu hattı inşa edeceğiz. Güneyde inşa edeceğimiz 165 kilometrelik hat ve 8 içme suyu deposu ile ilçelerimizin en yüksek noktalarına, 750 metre rakımlı mahallelerimize daha sağlıklı ve daha bol içme suyu ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş ise Taraklı ve Geyve içme suyu projesinde hazırlıkların sürdüğünü, bölgedeki şantiyenin kurulduğunu anlattı. Hazırlıkların tamamlanmasıyla hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacaklarını aktaran Keleş, şunları kaydetti:

"Taraklı ve Geyve ilçelerimizin yüksek kesimlerinde yer alan 33 mahallemize daha sağlıklı ve daha bol içme suyu ulaştıracağız. Projemizi iki etap halinde planladık. 1. etapta Taraklı'da 12 ve Geyve'de 21 mahallemizin tüm içme suyu altyapısını yenileyeceğiz. Şu anda söz konusu mahallelerimizde yaklaşık 6 bin nüfus yaşıyor. Geleceğe dönük olarak planladığımız proje ise 10 bin nüfusun içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hazırlandı. Projemiz için kullanacağımız yüksek kalitede, nitelikli borularla iki ilçemizde içme suyu anlamında en az 100 yıl hiçbir sorun yaşanmayacak. Doğal, arıtılmış ve el değmemiş yeraltı sularını vatandaşlarımızın musluklarına ulaştıracağız. Ayrıca projemizi Ballıkaya Barajı ve Akçay Barajı ile entegre olabilecek şekilde planladık. İlk etapta Taraklı'ya bağlı Avdan, Esenyurt, Mahdumlar, Alballar, Kemaller, Uğurlu, İçdedeler, Dışdedeler, Tuzla, Aksu, Harkköy, Hacıyakuplar mahalleleri ile Geyve'ye bağlı Doğancıl, Poydalar, Sabırlar, Çayköy, Südalan, Ilıcaköy, Aydınlar, Çamlık, Şehren, Demirler, Çine, Günhoşlar, Akdoğan, Karacaören, Çukurköy, Yaylak, Taşoluk, Hisarlık, Halidiye, Sekiharman ve Hacıosmanlar mahallelerinde çalışmalarımıza başlayacağız. SASKİ olarak söz konusu 33 mahallemize dünya standartlarında temiz, sağlıklı ve bol içme suyu ulaştıracağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taraklı ve Geyve İlçelerine 165 Kilometrelik İçme Suyu Hattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement