Tarihçi Yazar Orhan Koloğlu, 4. Kitap Fuarı'na Konuk Oldu - Son Dakika
Yerel

Tarihçi Yazar Orhan Koloğlu, 4. Kitap Fuarı'na Konuk Oldu

Tarihçi Yazar Orhan Koloğlu, 4. Kitap Fuarı\'na Konuk Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği 4.Kocaeli Kitap Fuarı'nın ilk günkü konuğu gazeteci-yazar Orhan Koloğlu oldu.

12.05.2012 15:31

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği 4. Kocaeli Kitap Fuarı'nın ilk günkü konuğu gazeteci-yazar Orhan Koloğlu oldu. Yazar, kitap tutkunlarıyla buluştuğu söyleşisinde tarihi döneminin şartlarına göre değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin dördüncüsünü Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı birbirinden seçkin yazarları ağırlıyor. Fuarın ilk günkü onur konuğu gazeteci yazar ve tarihçi Orhan Koloğlu'ydu. Yazar Koloğlu konuşmasına fuarın sunuluşunda verilen "Kağıttan dünyaların keşfine çıkıyoruz" mesajını çok beğendiğini belirterek başladı. Koloğlu "Hangi tarih" konulu söyleşisinde "İnsanlık tarihi hep bir değişmenin etkisiyle yeni yapılara sürüklenir. Tarih tekerrürden ibarettir. Batan imparatorlukları dikkate almak gerekirse; tarih aynen devam etmez aslında. Toplumlar kendi yapıları içinde kendi şartlarına göre değişme içine girerler. Dünyayı yöneten bir zamanlar koskoca bir Roma imparatorluğu vardı. Sonra birer gittiler. Sonra İslam aleminin birden çıkıp oralara hakim olması kültürüyle ön plana çıkması dikkat çeker. İslam dünyası kendi içinde tutarlılığa girer. Böyle devamlı bir değişme süreci var. Bugün ise son derece hızlı bir değişim yaşıyoruz"dedi.

2. Abdülhamit dönemiyle ilgili ayrıntılı çalıştığını söyleyen yazar "Abdülhamit çok diktatördür. Dönemimin şartlarının içinde Abdülhamit'e tarih kitabı yazdırmadı, kitapları yaktırdı denir, doğrudur. Adamcağız 34 yaşına kadar politikaya karışmamıştır. Birden padişah olur. Rus harbi ve beraberinde İstanbul işgali gelir. Avrupa güçleri Rusya'yı zorlarlar. Berlin Anlaşması yapılır. Abdülhamit'e hiç rol verilmez. 100 seneden beri devamlı savaş kaybeden bir ülkenin tarihi nasıl yazılır. Objektif bakmak lazım. Abdülhamit'in o şartların içinde başka çaresi yoktur. Kadın eğitimini geliştiren adamdır Abdülhamit" bilgisini verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihçi Yazar Orhan Koloğlu, 4. Kitap Fuarı'na Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement