Tarihi Kent Koşusu Öncesi Makarna Partisi - Son Dakika
Güncel

Tarihi Kent Koşusu Öncesi Makarna Partisi

Tarihi Kent Koşusu Öncesi Makarna Partisi

Tarihi Kent Koşusu heyecanı Makarna Partisi ile başladı.

14.04.2014 09:27

Sporcular Koşu Stresini Makarna Partisi İle Attı

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan Uluslar arası Tarihi Kent Koşusu ve Halk Maratonu'na katılacak sporculara Çarşamba Pazarpark'ta numara dağıtımı yapıldı. Aynı anda düzenlenen makarna partisi ile sporcular yarış öncesi keyifli bir gün geçirdi.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Tarihi Kent Koşusu 13 Nisan 2014 Pazar günü saat 09.00'da Tophane Saltanat Kapı'da start alıyor. Koşuya katılan sporcular, Atatürk Caddesi, Haşim İşcan Caddesi, Altapırmak Caddesi ve Çekirge Caddesi'nin dolaşılmasının ardından Pınarbaşı Meydanı'nda sona erecek 15 kilometrelik parkuru tamamlamak için mücadele edecekler.

Uluslararası boyut kazanan Tarihi Kent Koşusu'na yurtdışından da ilgi büyük. Afrika ülkelerinin yanı sıra Rusya, İtalya, ispanya, Bulgaristan gibi Avrupa ülkelerinden de olmak üzere toplam 27 yabancı sporcu koşuda ter dökecek. Ayrıca milli takımlarda yer alan 20 atlet de Tarihi Kent Koşusu'nda yer alacak. 4 kilometrelik Halk Koşusu'da yine aynı noktadan başlayıp Pınarbaşı Meydanı'nda son bulacak.

Yerel ve uluslararası düzeyde binlerce yarışmacının katılacağı maraton için Çarşamba Pazarpark'ta kurulan başvuru masasından binlerce kişi kayıt yaptırdı. Yarışacak olan sporculara yarış numaraları, kıyafet, şapka, tişört ve gözlük dağıtıldı. Tarihi Kent Koşusu ve Halk Maratonu katılacak sporculara ve vatandaşlara başarılar dileyen Osmangazi Belediye Başkanı İsmail Selimoğlu, "İki koşumuzda Bursa'nın tanıtımı açısından önemli bir organizasyon. Koşuların güzergahları Osmangazi ilçesi içerisinde yer alan tarihi mekanları kapsıyor. Yarışmaya katılan sporcular yarışırken aynı zamanda bu tarihi yerleri görme imkanın buluyor. Osmangazi Belediyesi bu tarz organizasyonlarını devam ettirerek hem halkla hem de tarihi ile bütünleşmeye devam edecektir" dedi.

Tarihi Kent Koşusu bu yılda TRT tarafından naklen yayımlanacak. Tarihi Kent Koşusu Türkiye'de Avrasya Maratonu ile birlikte TRT tarafından canlı yayınlanan ikinci koşu olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarihi Kent Koşusu Öncesi Makarna Partisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement