Soğanı Stok Yapan 45 Depoya Denetim Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Soğanı Stok Yapan 45 Depoya Denetim Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bundan sonra stokların yapıldığı bütün depoları basacağız." açıklamasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık 45 depoya birden baskın yaparak, stok yapan fırsatçılar hakkında gerekli işlemleri başlattı.

21.11.2018 15:30  Güncelleme: 16:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün "Bundan sonra stokların yapıldığı bütün depoları basacağız. Kimse benim vatandaşıma pahalı ürün satma hakkına sahip değil" açıklamasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık 45 depoya birden baskın yaptı.

GEREKLİ CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, "Soğanı depoda stok yapan 45 depoya denetim yapıldı. İzinsiz ve stok yapan üreticilere gerekli cezai işlem uygulanacak" dedi.

BİR DENETİMDE ÇORUM'DA YAPILDI

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın talimatı üzerine, Çorum Vergi Dairesi Müdürlüğü ekipleri, soğan üretiminin yapıldığı Alaca ilçesindeki depolara yönelik denetim çalışması başlattı. İlçenin büyük soğan üreticisi konumundaki kişilere ait depolarda denetimde bulunan ekipler tarafından stoklardaki ürün miktarları belirlendi. Depo denetimlerinde, hasat döneminden itibaren soğanın alış ve satış fiyatları ile spekülatif fiyat gelişmelerinin yaşandığı son dönemdeki alış ve satış fiyatları incelendi. Evrak denetimleri de yapılarak, tutanak tutuldu.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK

Vergi Dairesi Müdürü İsrafil Sezgin'in de katıldığı denetim sonuçları, vergi incelemeleri için veri teşkil edecek, gerekli bilgiler Ticaret Bakanlığı ile de paylaşılacak. Sezgin, Çorum'un tüm ilçelerinde denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirterek, soğan fiyatlarına ilişkin spekülatif hareketlerin önlenmesi için gerekli yaptırımların uygulanacağını söyledi.

Soğanı Stok Yapan 45 Depoya Denetim Yapıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soğanı Stok Yapan 45 Depoya Denetim Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement