Tarsus'ta "12 Okul 12 Dev Adam" Projesi Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta "12 Okul 12 Dev Adam" Projesi Sona Erdi

Tarsus Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) destek programı kapsamında hayata geçirdiği "12 Okul, 12 Dev Adam" projesi sona erdi.

05.06.2012 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) destek programı kapsamında hayata geçirdiği "12 Okul, 12 Dev Adam" projesi sona erdi.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Spor Salonu'nda gerçekleşen kupa ve madalya törende yaptığı konuşmada, devlet olarak öğrencilerin daima yanlarında olduklarını belirterek, maddi ve manevi olarak eğitim, sosyal ve kültürel her faaliyette öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bütçesi 12 bin TL olan projeye Tarsus Kaymakamlığı olarak yüzde 20 eş finans desteği verdiklerini, Tarsus ilçe merkezinde yer alan 12 ilköğretim okulunda uygulanan projede 12 basketbol ve 12 voleybol sahası oluşturulduğunu belirten Güldibi, "Proje kapsamında 24 takım kuruldu. Takımlarda 288 öğrenci yer aldı" dedi.

Başarılı olan öğrencilere her türlü maddi ve manevi desteği vermeyi sürdüreceklerini, okullar arasındaki arkadaşlık, dostluk diyaloglarını en iyi şekilde geliştireceklerini ifade eden Kaymakam Güldibi, "Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için devlet olarak her zaman desteğimizi sürdüreceğiz. Onların arasındaki dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık duygularını geliştirirken, onların sorunlarının çözümünü sağlamak bizim de görevimizdir" şeklinde konuştu.

Ahmet Yesevi, Ahmet Zeki Şanlı, Ali Oksal, Ayşe Mirici, Emine Boro, Kerim Çeliktaş, Fahrettin Paşa, Fatih Sultan Mehmet, Fevzi Çakmak, Mehmet Ramiz Asutay, 100. Yıl ve Çağlayan İlköğretim okullarını kapsayan proje kapsamında kızlarda voleybol, erkeklerde ise basketbol turnuvası düzenlendi.

Voleybolda Ahmet Zeki Şanlı İlköğretim Okulu kız takımı, finalde Ali Oksal voleybol takımını yenerek voleybolda şampiyon oldu. Fevzi Çakmak İlköğretim okulu kız voleybol takımı ise üçüncü oldu.

Erkekler basketbol turnuvasında ise, Fevzi Çakmak İlköğretim okulu, finalde karşılaştığı Ali Oksal İlköğretim okulu basketbol takımını 39-19 yenerek şampiyon oldu.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Dünyamin Sönmez, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, İlçe Spor Müdürü Ersin Eroğlu, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Sarı ve Milli Eğitim şube müdürleri dereceye giren takımlara, kupa, madalya ve sertifikalarını vererek tebrik etti.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu Toros

Yayıncı: Süleyman Tıraş - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta '12 Okul 12 Dev Adam' Projesi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement