Tatvan Belediyesi 44'üncü Doğu Anadolu Fuarı'na Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Tatvan Belediyesi 44'üncü Doğu Anadolu Fuarı'na Hazırlanıyor

Tatvan Belediyesi 44\'üncü Doğu Anadolu Fuarı\'na Hazırlanıyor

Bitlisin Tatvan Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Doğu Anadolu Fuarı'nın bu yıl 44'üncüsü için başlatılan hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.

27.06.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlisin Tatvan Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Doğu Anadolu Fuarı'nın bu yıl 44'üncüsü için başlatılan hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.

Tatvan'da 30 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 44'üncü Tatvan Doğu Anadolu Fuarı ve Kültür Sanat Festivali ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, festival tarihinin yaklaşması nedeniyle çalışmalara hız verildiğini belirtti. Çalışmalar çerçevesinde fuar alanında bulunan stant yerlerinin tadilatı ve çevre düzenlemesi yapıldığını kaydeden Başkan Ok, "Her yıl geleneksel olarak düzenlenen fuarda halk tarafından sevilen sanatçıların konserleri, paneller, tiyatro gösterimleri, spor müsabakaları, sergiler, Van Gölü'nde tekne turları, uçurtma şenliği, Nemrut Krater Gölü gezisi benzeri etkinlikler düzenlenecek. 30 Haziran'da açılışı yapılacak olan fuarın etkinlik programının açılış akşamında Cevdet Bağca ve Hivron konser verecek. Fuar afişleri Bitlis il ve ilçelerinde her yere asıldı" dedi.

Fuar alanında incelemelerde bulunan Ok, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fuarda kültürel ve sanatsal aktivitelere önem verileceğini söyledi. Festivalde çeşitli kültürel etkinliklere yer verileceğini ifade eden Ok, "Fuar, her yıl olduğu gibi aynı tarihte başlayacak ve 19 Temmuz'da sona erecek. Bu nedenle fuar alanında eksikliklerimizi gidermek için incelemelerde bulunuyoruz. Bu kadar etkinlikler için hiçbir kurumdan destek almadık. Bu yıl fuar alanında yapılan değişiklikler arasında fuar stantlarına Ahmed-i Hani, Said-i Nursi, Selaadin-i Eyyübi, Mem ü Zin ve manzara resimleri çizildi" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan Belediyesi 44'üncü Doğu Anadolu Fuarı'na Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement