Taypa, "İhracatın Yıldızı Ödülü"nü Kazandı - Son Dakika
Güncel

Taypa, "İhracatın Yıldızı Ödülü"nü Kazandı

Taypa, "İhracatın Yıldızı Ödülü"nü Kazandı

Hazır giyim sektörünün önemli oyuncularından Taypa da sektörde 50 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan şirketler arasında yer alarak "Platin Ödül"e hak kazandı.

23.06.2018 10:22

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Türkiye ekonomisinin lokomotifi hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe geçen yıl gerçekleştirilen 17 milyar dolarlık ihracata damga vuran şirketlere "İhracatın Yıldızları" ödülü verdi.

İstanbul'da düzenlenen gecede Tay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak'a ödülü, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ile İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe verdi.

Ödülle ilgili olarak bir açıklama yapan Tay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak, "Öncelikle her yıl ihracatımızı artıran ve listedeki yerimizi sağlamlaştıran tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bugün Taypa olarak yurt içinde 4 ayrı lokasyonda, toplam 70 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapıyoruz. 3 bin kişiye istihdam sağlarken 50'den fazla ülkeye yaklaşık 100 milyon dolar ihracat gerçekleştiriyoruz" dedi.

Türkiye'nin yanı sıra Mısır, Cezayir ve Sırbistan'da da üretim tesisleri kurduklarını belirten Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk hazır giyim sektörü hem yurt içi hem de yurt dışındaki faaliyetleriyle ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Yaptığımız teknoloji yatırımlarıyla birlikte katma değerli ürünlere imza atıyoruz. Artık nicelik değil, niteliğe odaklanmış durumdayız. Bu stratejik bakışımız sayesinde hem şirketimizin hem de sektörümüzün, ülkemiz toplam ihracatı içindeki payını artıyoruz. Ülkemiz için, çalışanlarımız için üretmeye ve 'Made in Turkey' markasının gücünü artırmaya devam edeceğiz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Taypa, 'İhracatın Yıldızı Ödülü'nü Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement