Taysad'ın Yeni Hedefi: Güçlü Sanayi, Güçlü Marka - Son Dakika
Ekonomi

Taysad'ın Yeni Hedefi: Güçlü Sanayi, Güçlü Marka

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği, gerçekleştirdiği 34'üncü Olağan Genel Kurulu'nda yeni dönemdeki sloganını "Güçlü Sanayi, Güçlü Marka" olarak belirlediTaşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), gerçekleştirdiği 34'üncü Olağan...

16.03.2012 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği, gerçekleştirdiği 34'üncü Olağan Genel Kurulu'nda yeni dönemdeki sloganını "Güçlü Sanayi, Güçlü Marka" olarak belirlediTaşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), gerçekleştirdiği 34'üncü Olağan Genel Kurulu'nda yeni dönemdeki sloganını "Güçlü Sanayi, Güçlü Marka" olarak belirledi. Yeni yönetim kurulunun da seçildiği Genel Kurul'a tek liste olarak katılan Dr. Mehmet Dudaroğlu, TAYSAD üyelerinin oybirliği ile tam desteğini alarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, TAYSAD 34'üncü Olağan Genel Kurulu TAYSAD'ın Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki genel merkezinde gerçekleştirildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla gerçekleştirilen TAYSAD Genel Kurulu'nda seçime tek aday olarak katılan Dr. Mehmet Dudaroğlu, oy birliğiyle derneğin yeni başkanı seçildi. Yönetim kuruluna ise Alper Kanca, Mustafa Zaim, Mustafa M. Alaca, Gökhan Tunçdöken, Aptullah Saner, Neslihan Küçükoğlu, Hayri Kaya, Bekir Girgin, Dr. Tarık Öğüt ve Sinan Akın tek listeden seçildi. Yeni yönetim 2012-2014 yılları arasındaki faaliyetlerini, "Güçlü Sanayi, Güçlü Marka' sloganıyla yürütecek.

-HİNDİSTAN, ÇİN VE ABD'DE TAYSAD OFİSİ AÇILACAK-

Olağan Genel Kurul'da, başkanlığı dönemindeki faaliyetlerini üyelerle paylaşan Celal Kaya, 1 Ocak 2011'de koydukları hedeflerin yüzde 98'ine ulaştıklarını vurgulayarak, otomotiv sanayinin geçtiğimiz yıl büyük başarılara imza attığını kaydetti. 2011'de toplamda 1 milyon 260 bin adet araç üretildiğini, bunun 801 bin adedinin dış pazarlara satıldığını, 20,4 milyar dolar ihracat geliri sağlandığını aktaran Kaya, bu ihracatın içinde yan sanayinin payının da yüzde 44 oranına yükselerek 9 milyar doları bulduğunu hatırlattı. Otomotiv sektöründe yeni gelişen teknolojik trendleri Türkiye'ye aktarmak amacıyla Almanya'ya TAYSAD ofisi açtıklarını hatırlatan Kaya, önümüzdeki süreçte Hindistan, Çin ve ABD'ye temsilcilik açmayı hedeflediklerini kaydetti. Kaya, 2012 yılı öngörülerini paylaştığı üyelerine siyasi istikrar, mali disiplin ve yeni yatırımların sürmesini beklediklerini kaydederek, toplam üretimde 1 milyon 200 bin adet araç, ihracatta ise 22 milyar dolarlık gelir ve iç pazarda ise 800 bin adetlik satışa ulaşılacağının altını çizdi.

-TAYSAD SEKTÖRÜ BİRLEŞTİRDİ-

Genel kurula katılan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, 2011'de ihracatta başarılı bir yıl geçirdiklerini ancak hala 2008'in gerisinde olduklarını, amaçlarının bu dönemi yakalamak ve geçmek olduğunu belirtti. Otomotiv Yetkili Satıcılar Derneği Başkanı H. Şükrü Ilısal da TAYSAD'ı örnek alarak yurtdışında olmasa da Türkiye'nin her ilinde şubeleşmeyi hedeflediklerini ifade etti. Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkan Yardımcısı Ali Bilaloğlu yan sanayinin başarısının devamını dilerken, Otomotiv Sanayi Derneği Başkanı Kudret Önen ise kardeş kuruluş olarak gördükleri TAYSAD ile geçtiğimiz yıl büyük başarılara imza attıklarının altını çizdi ve 2023 hedefleri için teşvikler ile Ar-Ge konularında önemli adımlar atılması gerektiğini vurguladı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Taysad'ın Yeni Hedefi: Güçlü Sanayi, Güçlü Marka - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement