CHP'nin Meclis Başkan Adayı Gülsün Bilgehan - Son Dakika
Güncel

CHP'nin Meclis Başkan Adayı Gülsün Bilgehan

AK Parti ve MHP'den sonra CHP'nin Meclis başkan adayı da belli oldu. Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan TBMM Başkanlığına aday oldu.

20.11.2015 12:51  Güncelleme: 15:57

CHP'nin Meclis başkan adayı Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan oldu. İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan'ın başvurusu dilekçesi bugün sunulacak.

MHP VE AK PARTİ'NİN ADAYLARI DA BELLİ OLMUŞTU

Meclis Başkanlığı için ilk olarak MHP Yusuf Halaçoğlu'nun, AK Parti de İsmail Kahraman'ın aday gösterileceğini açıklamıştı. HDP'nin adayı ise henüz belirlenmedi.

DENİZ BAYKAL'A GÜVENSİZLİK OYU VERMİŞTİ

Ayşe Gülsün Bilgehan, Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi ve Batı Avrupa Birliği Asamblesi Türk Delegasyonu üyeliği yaptı. 22 Temmuz 2007 seçimleri sonrasında yapılan parti meclisi toplantısında Deniz Baykal yönetimine güvensizlik oyu veren 11 arkadaşıyla birlikte CHP'de yeni bir muhalif grup oluşturdu.

KILIÇDAROĞLU'NA DA MUHALİF OLMUŞTU

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkanı seçildiği 22-23 Mayıs 2010 CHP kurultayında CHP Genel Sekreter Yardımcısı seçilmesine rağmen, 3 Kasım 2010 tarihinde Önder Sav ile beraber hareket ederek yeni yönetimde yer almamıştı. Ancak 18 Aralık 2010 tarihinde yeniden Parti Meclisi üyeliğine seçildi ve 25 Aralık 2010 tarihinde Genel Başkan yardımcısı oldu. Ağustos 2011'e dek genel başkan yardımcılığını sürdürdü.

CHP\'nin Meclis Başkan Adayı Gülsün Bilgehan
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'nin Meclis Başkan Adayı Gülsün Bilgehan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • LODOS: DENİZ BAYKAL MECLİS BAŞKANLIĞINI EN ÇOK HAKEDEN KİŞİDİR GEÇİCİ BAŞKANLIĞINDA BİLE İŞİNİ ÇOK CİDDİYE ALIYOR VE SAYGI DUYUYOR. 7 3 Yanıtla
  • Tunç: Ankaradan ciddi bayanlar yazsın.. 1 0 Yanıtla
  • iyi oku: Mali de nener oluyor 0 1 Yanıtla
  • ıspartalı: kesin seçilir ha ha ha 1 0 Yanıtla
  • HASAN KIRTEPE: Kıyaslamamı ister misin mal meselelerini? 0 0 Yanıtla
  • OKASU: SIZ BOYLE KONUSACAGINIZA ADANADA SENIN CHP BELEDIYE BASKANLARININ CEPLERINI DOLDURMAKLA MESGULKEN SEN BURDA NEYIN DAVASINI YAPIYORSUN SIZDE ADALET BUMU .................... 0 0 Yanıtla
  • höst: Anadolu düşmanı faşist kadın. Topal Osman ruhlu tilki kadın. 0 0 Yanıtla

Advertisement