Gece Oturumundan Protokol Konuşmaları Çıkarıldı, CHP Karar Değiştirdi - Son Dakika
Güncel

Gece Oturumundan Protokol Konuşmaları Çıkarıldı, CHP Karar Değiştirdi

TBMM'de gece yapılacak oturumdan protokol konuşmaları çıkarıldı. CHP, programdaki değişikliğin ardından gece yapılacak anma programına katılmama kararı aldı.

15.07.2017 14:34  Güncelleme: 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'de gece yapılacak programda değişiklik yapıldı. Protokol konuşmaları programdan çıkarıldı. Sadece Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı konuşacak. CHP, programdaki değişikliğin ardından gece yapılacak anma programına katılmama kararı aldı.

ERDOĞAN VE KAHRAMAN KONUŞACAK

TBMM'de 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü sebebiyle gece yapılacak program değiştirildi. Protokol konuşmalarının programdan çıkarıldığı ve sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın konuşacağı duyuruldu.

KILIÇDAROĞLU KATILMAYACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programdaki konuşmasının kaldırılması üzerine gece düzenlenecek etkinliğe katılmayacağı duyuruldu.

YILDIRIM'DAN İLK YORUM

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin anma programına katılmama kararına ilişkin "CHP'nin kendi kararı, ne diyelim. Günde 5 defa karar değiştiriyorlar." açıklamasında bulundu.

PROGRAMDA NELER VAR

'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Törenleri Gece Programı' başlığını taşıyan programa göre 1. Meclis binası önünden gece başlayacak yürüyüş, TBMM Tören Alanı'nda son bulacak. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Ahmet Hamdi Akseki Camisi İmamı Ali Tel tarafından Kuranı Kerim ve dua okunacak. Program, saat 04.50'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Camii'nde kılınacak sabah namazıyla devam edecek.

ÖNCE 'KATILMAYACAĞIZ' SONRA 'KATILACAĞIZ' DEMİŞLERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve vekillerin Meclis'in darbe girişimi sırasında bombalandığı saat olan 02.32'de düzenlenecek törene katılmayacağını duyurmuştu.

Daha sonra açıklama yapan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, katılım sağlanacağını söylemişti.



Gece Oturumundan Protokol Konuşmaları Çıkarıldı, CHP Karar Değiştirdi

Son Dakika Güncel Gece Oturumundan Protokol Konuşmaları Çıkarıldı, CHP Karar Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement