TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanı Turan: "Bugün Dünyanın Hiçbir Ülkesi Kudüs'ü İsrail'in Başkenti... - Son Dakika
Politika

TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanı Turan: "Bugün Dünyanın Hiçbir Ülkesi Kudüs'ü İsrail'in Başkenti...

TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, "Bugün dünyanın hiçbir ülkesi Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımamaktadır.

06.12.2017 13:24

TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, "Bugün dünyanın hiçbir ülkesi Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımamaktadır. Bu sadece Knesset'in kabul edilemez ve hiçbir şekilde meşruiyeti olmayan kararıdır" dedi.

Turan yaptığı yazılı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Kudüs her zaman Müslümanların kırmızı çizgisidir ve olmaya da devam edecektir' sözleri üzerine bazı gazetelerde İsrail Dışişleri Sözcüsünün, 'Erdoğan tanısın ya da tanımasın, Kudüs Yahudilerin 3 bin yıllık, İsrail'in de 70 yıllık başkentidir' gibi yakışıksız ve mesnetsiz ifadeleri yer almıştır. Kudüs'ün Yahudilerin 3 bin yıllık başkenti olduğu ifadesi son derece asılsızdır. Çünkü İsrail 1947 yılında kurulan bir devlettir. Ondan önce kurulu bir İsrail devleti yoktur. Olmayan bir devletin başkenti olduğunu iddia etmek de sadece çocukça bir ifadedir" dedi.

Kudüs'ün gerçekte içerisinde Yahudilerin olduğu gibi Filistinlilerin de yaşadığı ve dünya Müslümanları tarafından kutsal kabul edilen mukaddes bir belde olduğunu vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Kudüs; Hz. Ömer'den Selehattin-i Eyyubi Hazretlerine, ondan da günümüze kadar Müslümanların üzerine titrediği, o yöne secde ettiği 'ilk kıblesidir. Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğu iddiası da Birleşmiş Milletler tarafından hiçbir zaman kabul edilmemiştir. Bugün dünyanın hiçbir ülkesi Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımamaktadır. Bu sadece Knesset'in kabul edilemez ve hiçbir şekilde meşruiyeti olmayan kararıdır. O nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 'Kudüs her zaman Müslümanların kırmızı çizgisidir ve olmaya da devam edecektir.' Kudüs'e yapılan her saldırı aynı zamanda aziz İslam'a ve bütün bir Müslümanlara yapılmış demektir. Tarih ise İslam'a saldıranların ibretlik hikayeleri ile doludur." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanı Turan: 'Bugün Dünyanın Hiçbir Ülkesi Kudüs'ü İsrail'in Başkenti... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement