TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler başladı.

16.03.2015 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler başladı.

Genel Kurul'da, CHP'nin, pamuk üretimi konusunda Meclis Araştırması açılması ile ilgili grup önerisi ele alındı.

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Türkiye'de üretilen pamuğun, ihtiyacın yalnızca yüzde 30'unu karşılayabildiğini ifade etti. Bu durumun, iktidarın yanlış tarım politikasından kaynaklandığını savunan Akgöl, sorunun çözülmesi için öncelikle tarımda girdi maliyetinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, tekstil sektörünün hammaddesi olan pamuğun bu derece ihmal edilmesini anlamının mümkün olmadığını belirtti. Pamuk üretiminin lokomotifi olan illerde hızlı bir kentleşmenin yaşandığını kaydeden Birtane, bu sosyal değişimin, insanların üretimden kopardığını dile getirdi.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Türkiye'de tekstil sanayi ile övünüldüğünü, ancak bu sanayinin hammaddesinin dışarıdan ihraç edildiğini söyledi. Çiftçinin pamuktan para kazanamadığı için üretim yapmadığını, toprakların çoraklaştığını anlatan Varlı, "Toprağımız müsait, insanımız müsait neden biz dışarıdan pamuk ihraç ediyoruz?" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, partisinin iktidarında, özellikle tarım alanında ciddi reformlar yapıldığını ifade etti. Aynı gelişmenin pamuk sektöründe de yaşandığını belirten Erdinç, "Bugün tekstil sektörünün geldiği aşama, pamuk sektöründe de ne kadar iyi konumda olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu. Erdinç, milletin sorunlarını çözecek yegane partinin AK Parti olduğunu vurguladı.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurul'da, HDP'nin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler başladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement