TBMM İnsan Hakları Komisyonu Kürt Siyasetçi Kemal Burkay'ı Dinledi - Son Dakika
Politika

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Kürt Siyasetçi Kemal Burkay'ı Dinledi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Terör Alt Komisyonu, Kürt kökenli siyasetçi Kemal Burkay'ı dinledi.

17.01.2012 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Terör Alt Komisyonu, Kürt kökenli siyasetçi Kemal Burkay'ı dinledi. Burkay, "İnişli çıkışlı da olsa yaşanan bu değişimden umutluyum" dedi.

Daha önce şehit eşinden, terörist babasına kadar çok sayıda ismi dinleyen komisyonun bu kez konuğu 30 yıl boyunca İsveç'te siyasi sığınmacı olarak yaşayan Kemal Burkay oldu. Burkay, komisyon toplantısı öncesinde kısa bir değerlendirme yaparak yaşanan bu değişimden umutlu olduğunu söyledi. Komisyona faili meçhul cinayetlerle ilgili bilgi vereceğini belirten Burkay, birçok arkadaşının faili meçhul cinayete kurban gittiğini söyledi. Burkay, komisyon toplantısında ise çarpıcı açıklamalarda bulundu. PKK'nın

Suriye ve Irak tarafından uzun yıllar desteklendiğini söyleyen Burkay, artık terör örgütünün eski gücünün var olmadığını anımsattı. Burkay, BDP ve PKK'nın kendisini hedef göstermesini eleştirdi.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yaptıklarına karşılık canavar olmadığını savunan Burkay, "Devlet devletle mi çatışıyor derseniz 'evet' derim. Çünkü eğer devlet içinde farklı kanat ve yapılar olmasaydı tam bir uyum yakalansaydı legal olarak Kürt sorunu çözüm bulurdu ve PKK silah bırakırdı" diye konuştu.

Devlet içindeki yapılanmanın Öcalan'ı kullandığını söyleyen Burkay, PKK'nın kendi içindeki muhalefete karşı da eylem düzenlediğini bu kapsamda Resul Altunok, Enver Ata, Çetin Güngör ve Mahmut Bilgili'nin örgütten ayrıldıkları için Avrupa'da öldürüldüğünü söyledi.

PKK'nın Ergenekon tarafından da kullanıldığını belirten Burkay, çözüm önerisini de komisyona sundu. Burkay, "Anadilde eğitim kesinlikle olmalı. Bu kadar da olsun 20 milyon insandan bahsediyoruz. Hatta otonomi bile o bölgede olabilir. Şu an dünyaya baktığımızda federatif sistemi uygulayan Kanada, Almanya, Belçika ve İsviçre gibi ülkeler var. Geçmişte Kanada Quebec bölgesinde referanduma giden halk birlikte yaşamayı tercih etti. Şu anda Kürtlere bu sorulsa farklı bir sonuç çıkmaz. Onlar ayrı yaşamayı

seçmez" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM İnsan Hakları Komisyonu Kürt Siyasetçi Kemal Burkay'ı Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement