TCMB, Kur, FOMC - Son Dakika
Güncel

TCMB, Kur, FOMC

TCMB, Kur, FOMC

Fed Başkanı Janet Yellen'in konuşmasında faiz oranlarını çok hızlı yükseltmeye karşı uyarılarda bulunması ile USD değer kaybetti.

22.11.2017 09:04

Yellen, çok hızlı sıkılaşmanın %2 enflasyon hedefini riske atacağını ve gelecekte gerçekleşmesi beklenen fiyat artışlarını da engelleyebileceğini söyledi ve çok temkinli bi konuşma yaptı. Bir süredir ABD, AB ve NATO ile ilişkilerin gerilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz eleştirileri TRY üzerinde baskı kurarken, TCMB dün fonlamayı %12,25'lik GLP üzerine kaydırarak 14 Aralık PPK'sı öncesinde «örtülü faiz artırımı» yapmış oldu. Piyasa, Merkez Bankası müdahalesini fark yaratıcı olarak görmüyor, bu yüzden TRY'deki değer kaybı devam etme eğilimini göstermektedir. Güncel desteğin 3,91 olduğu kurda 3,98 zirve direnci olarak görünmektedir. Kur psikolojik bariyeri her an görebilecek durumdadır.

G-10 para birimleri karşısında USD'nin performansı karışık, FOMC tutanakları öncesinde daha çok stabil bir görüntü çizmektedir. Almanya'da politik kriz EUR üzerinde baskılayıcı olmaya devam ederken, Avrupa tahvilleri de bu kapsamda ralli yapmaktadır. Tahvil faizleri spreadindeki görünümde de ABD lehine açılma söz konusudur. Geçtiğimiz hafta destek olan 1,1760 artık direnç konumuna gelmiştir ve bu seviye altında EUR üzerinde aşağı yönlü baskı daha ağırlıkta olabilir. Bu kapsamda da 1,1680 EUR'nun hedefleyeceği ilk destek seviyesidir. EUR'da anlamlı toparlanma 1,1760 üzerinde kalıcı hareketler beklenecektir.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement