Tegv Ergani Öğrenim Birimi'nden "Eğlen Öğren Hijyen" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Tegv Ergani Öğrenim Birimi'nden "Eğlen Öğren Hijyen" Etkinliği

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Ergani Öğrenim Birimi'nce Diyarbakır'daki Kayapınar Vehbi Koç İlköğretim Okulu'nda, "Eğlen Öğren Hijyen" etkinliği düzenlendi.

02.01.2012 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Ergani Öğrenim Birimi'nce Diyarbakır'daki Kayapınar Vehbi Koç İlköğretim Okulu'nda, "Eğlen Öğren Hijyen" etkinliği düzenlendi.

TEGV Ergani Öğrenim Birimi Sorumlusu Şafak Bozdoğan Demirci, yaptığı açıklamada, çocukların enfeksiyon açısından en riskli grubu oluşturduğunu söyledi.

Dünyada her yıl 5 yaş altında 8 milyon çocuğun yaşamını yitirmesinde enfeksiyon oranının büyük etkisi olduğunu ifade eden Demirci, tüm yaş gruplarında hastalıkların oluşmasını engellemek için alınan koruyucu önlemlerin başında kişisel hijyen uygulamalarının geldiğini belirtti.

Demirci, sadece hijyen kurallarına riayet ederek hastalıklara karşı korunmanın mümkün olduğuna dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Örneğin düzenli el yıkama ile çocuklarımızın solunum yolları enfeksiyonuna yakalanma riskini yaklaşık yüzde 23 oranında azaltmak mümkün. El yıkamak enfeksiyon hastalıklarından korunmada en etkili ve ucuz bir yöntemdir. Özellikle tuvaletten çıktıktan sonra el yıkama bu tip enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde en etkin yöntemdir. Kişisel bakımın yanı sıra bulunduğumuz ortamlarda ve evlerimizde de mikropların yoğun olduğu ve bulaşma riski yüksek yerlerin hijyenik bir biçimde temizlenmesi enfeksiyon riskini ciddi bir şekilde azaltabilir. Bu etkinlikte amacımız çocuklara hijyen konusunda eğitim vererek el yıkama alışkanlığını kazandırmaktır."

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tegv Ergani Öğrenim Birimi'nden 'Eğlen Öğren Hijyen' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement