Tekirdağ'ın Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'ın Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ'ın kurtuluşunun 96. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

12.11.2018 14:42

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ'ın kurtuluşunun 96. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Albayrak, mesajında, Tekirdağ'ın Kurtuluş Bayramı'nı kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, yurdu almak isteyen düşmanlara karşı birleşen milletin, Kurtuluş Savaşı'nda şanlı bir destan yazdığını aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

"Savaş meydanlarında kazanılan büyük zaferler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile taçlandırılmıştır. Tarih bilinci, bağımsızlık ruhu ve cumhuriyet sevgisi ile güzel yurdumuza sahip çıkıyoruz ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 13 Kasım Tekirdağ'ın Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum."

Günay'ın mesajı

Ticaret Sanayi Odası Başkanı Günay, mesajında, Tekirdağlılar'ın, bütün tarihi olaylarda ve kurtuluşa giden yolda her zaman devletiyle beraber olduğunu vurguladı.

Çanakkale Savaşında lojistik üs olarak önemli bir görevi üstlenen Tekirdağ'ın, 1920 yılında işgale uğrayıp, 13 Kasım 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtulduğuna değinen Günay, şunları kaydetti:

"Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılının coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 13 Kasım, Tekirdağlılar için onur günüdür, gurur günüdür. 13 Kasım, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mücadele arkadaşlarının, isimsiz kahramanlarımızın, şehitlerimizin, gençlerimizin, vatanı için, gelecek nesiller için her türlü fedakarlıkta bulunan milletimizin aziz hatıraları önünde saygı, sevgi ve minnetle eğildiğimiz, onları şükranla andığımız, mücadelelerini yeni nesillere aktaracağımız, emanetlerine her zaman sahip çıktığımızın, çıkacağımızın sözünü verdiğimiz bir gündür."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'ın Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement