"Tekrar Olsa Tekrar Evlenirdim" - Son Dakika
Magazin

"Tekrar Olsa Tekrar Evlenirdim"

"Tekrar Olsa Tekrar Evlenirdim"

'Avrupa Avrupa' adlı diziyle ekranlara gelecek olan İpek Tuzcuoğlu, artık işine dört elle sarıldığını söylüyor.

17.09.2011 03:00  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yakında TRT ekranlarında başlayacak olan 'Avrupa Avrupa' adlı dizide rol almaya hazırlanan İpek Tuzcuoğlu; diziyi, iş hayatında bugüne kadar yaptığı yanlışları ve özel hayatıyla ilgili merak edilenleri anlattı...

Kariyerinizi 'Asmalı Konak' ve sonrası diye ayırsam ayıp eder miyim? 'Asmalı Konak'tan sonra Yavuz Bingöl'le yaptığım bir iş, beş bölüm sürdü sadece. O dizinin ardından o kadar çok proje gelmişti ki; ben de uzun zaman beklemiş, kabul etmemiştim.

Neden kabul etmediniz? 'Ben karakter oyuncusuyum' diye bir idealistlik vardı bende. Ben kariyerimi deneyimleyerek oluşturabildim. Çünkü bizde sanatçıyı hamurdan alıp yetiştirecek menajerler yok. Beni yaşam eğitti. Konservatuvarlıyım ama kendim şekillendim. Bu süreçte anlaşmalarda yanlışlar da yaptım, maddi kayıplarım da oldu. Her şeyi kendim öğrendim. 'Asmalı'dan sonra büyük hüsran yaşadım. 'Asmalı' gibi büyük bir işten sonra yaptığım iş tutmadığı için, 'Oyunculuğu bırakmalıyım' diye düşündüm. Gönül bağından, verdiğim sözlerden dolayı bir hata yaparak Abdullah Oğuz'un işine okumadan imza attım. Meral Okay da vardı işin içinde. Ama ne yazık ki, Meral Abla projeden çıktı. Sonra okuyunca 'Eyvahhh, bu iş olmayacak' dedim. Senaryo kötü çünkü. Bir futbolcu hikayesi.

Büyük hayal kırıklığı yani... 'Ben iyi bir oyuncu değilim' dedim. Ondan sonra birden düzeldi o dizinin durumu ama olan bana oldu. Dizi kalktı yayından. Sözleşmem olduğu için gelen dizileri değerlendiremedim. Bir kaos içinde, işi bırakma noktasına geldim. O yüzden Şener Şen gibi ustaların neden dizi yapmadığını anlıyorum. O kırılganlık içinde, yaptığın işin yayından kaldırılma stresi, insanı çok kötü etkiliyor.

KENDİ İÇİME DÖNDÜM

Sonra nasıl toparladınız? Medatisyon, içe dönme, özünü ve kendini keşfetme durumuna geçtim. Sonra daha doğru kararlar alarak diziler, işler devam etti. Şimdi hiç takılmıyorum, ben kendi kalitemi ve değerimi biliyorum. Yeteneklerimin farkındayım. O yüzden 'Bu sektörde olmalıyım' diyorum.

Bir oyuncu olarak yeterince değerinizin bilindiğini düşünüyor musunuz? O benimle ilgili bir sorun, insanlarla ilgili değil.

Sizinle ne ilgisi var? Hayatta neye odaklanır ve neyi yaşamak istersen o gelir önüne. Benim o süreç içinde yaşadığım ve saklamadığım ilişkilerim oldu. İlişki odaklı bir kadın haline geldim o süreçlerde. İlişki odaklı bir kadın haline geldiğim için, iş geldiğinde "Bir dakika" diyordum. İlişkiyi hep ön plana aldım. Bir dönem güzel işler yaptım ama beni yukarı atacak bir iş olmadı. O dönem aşkta başarılı olma peşinde koşarken, şimdi başarının peşinde aşkla koşuyorum.

NEYE AÇSAN ONU İSTERSİN

Sizi yukarı fırlatacak bir işi yaparken aynı anda aşık olamaz mısınız

Geçtiğimiz beş-altı yıl; sevgiyi paylaşmak, ikili ilişkiyi öğrenmek, onu tamamlamak gibi süreçlerden geçtim. Neye açsan onu istersin. Demek ki o süreçte böyle bir açlığım, merakım vardı; onu giderdim. O yüzden hiçbir zaman ne yapımcıları, ne kanalı, hiç kimseleri suçlamam. İlişkilerimde de suçlamam kimseyi, kendime bakarım.

Ne öğrendiniz bu beş-altı yıllık süreç içinde

İyi ki yaşamışım. Çünkü çok şey öğrendim. Finansal açından trilyonlarım yok, ödüllerim yok. Ama hakiki başarı ruhun genişlemesi, büyümesi ve doyuma ulaşmasıdır. Ruhunun tamamlanmasıdır yaşam başarısı. Bunlar geçici. Bugün sen iyi bir röportajcısın, yarın ne olur bilmiyorsun. İnsanlar statülerle var olup başarılı olmaya çalışmamalılar. O dönem kafam başka yerdeydi, çocuk gibiydim. İyi ki de yapmışım.

PARASI OLSA ÇOĞU KADIN BOŞANIR

Geçtiğimiz aylarda eşinizden boşandınız; bu süreci nasıl geçirdiniz? Ütopik ama inandığım bir şeyi söyleyeceğim; Türkiye'deki kadınların yüzde 90'ına ekonomik özgürlük verilse, çoğu eşinden ayrılır. Çünkü insanlar aşkla evlenmiyorlar...

Eee, siz aşkla evlendiniz... Benimki farklı bir durum. Benim açıklayamayacağım, anlatamayacağım özel süreçler var. Evliliğin temelinde aşk ve sevgi olmalı. İkisinin doğru koordinasyon içinde olması gerekir. Mantık için, menfaatlar için, sadece çocuk yapmak için evlenilmez. İyi ki böyle bir ilişki yaşamışım. Artık ne kadar değerli ve özel olduğumun farkındayım. Büyük bir başyapıt çıkartacak dönemdeyim.

HAYATIMIZI ORTAK İŞLEYEMEDİK, BOŞANDIK

Ayrılık zor bir süreç mi? Her ayrılık sürecinde insanlar bir kere dibe vuruyorlar. Kimi karanlıkta hissediyor, kimi üşüyor. Ayrılık çok sancılı bir süreç, sevdiğin bir insandan ayrılıyorsun. Ama yaşamı ortak işleyemediğin noktada cesur davranman gerekiyor.

BAYİLERİ GEZMİYORUM

Boşanmanız ani olunca "Dizi bitti, aşk bitti" yorumları yapıldı...

Beni tanıyan insanlar için komik bir benzetme bu. Bende bu durum negatif işler. Kasetim yok, bayi bayi gezmiyorum.

Bir oyuncuya süper primler yaşatacak bir şey değil ki bu. Ben kendimi bildikten sonra, vicdanım rahat olduktan sonra gerisinin önemi yok.

"Keşke bu kadar acele evlenmeseydim" demediniz mi?

Evlenmeseydim de "Acaba evlense miydim?" diye düşünebilirdim. Keşkeleri bir kenara atmak, o durumdan iyi bir tez çıkarıp yaşam arşivine kaldırmak lazım. İyi ki de yaşamışım; çok şey öğrendim.

Tekrar olsa, tekrar evlenirdim. Çok güzel bir evlilik yaptım, çok güzeldi her şey.

Aşk evliliğiydi yani

Aşık olmasam evlenir miyim? Deli miyim? Hayatı farklı farklı işlemeye başladığınız zaman, orada problemler çıkıyor. Hayaller, umutlar güzel ama adapte olamadığınız süreç içinde ortak bir kararla, ileride daha çok üzülmemek için ayrılmak gerektiğini düşünüyorum ben.

Ayrı düşünce yapısına mı sahipmişsiniz?

Tabii, tabii. İkimiz de çok farklı olduğumuzu gördüğümüz için ortak işleyemedik yaşamı

Ne demek hayatı ortak işleyemedik; o diş macununu ortasından sıkıyordu, siz ucundan mı?

Öyle romantik komedi tadında problemlerimiz olsaydı, evliliğimiz devam ederdi. İlişki ardından konuşmak da doğru gelmiyor bana. Dostlarımla bile paylaşmam ben. Ketumun ketumu bir kadınım. Ben sinyal vermem.

Kıskançlık denildi gerekçe olarak...

Seven insan bir noktada kıskanır. Doğru şekilde, saygılı şekilde bitmesi önemli olan.

SET TE EV İŞİ YAPIYORUM

'Avrupa Avrupa'nın ilginç bir konusu var, değil mi? Evet, Avrupa Birliği'yle ilgili bir sit com. Bu sene bana gelen teklifler içinde dördüncü sitcom'du bu. Dram beklediğim için şaşkınlık içinde kaldım. Bir önceki dizide komedide oynuyordum, sanırım o yüzden hep sit com teklifi geldi. Kariyer planlamamda komedi oynamak yoktu ama senaryoyu çok beğendim. Sit com'un ritmi çok farklı; özhakiki oyuncu olmanız gerekiyor. Yoksa mümkün değil sahtekarlığa hiç yer yok.

Rolünüz ne? Canlandırdığım karakterin benimle hiç alakası yok. Tipik bir Türk kadınıyım. Mumbar dolması saran, imambayıldı yapan... Hayatımda ilk kez bu anlamda mutfağa girdim. Sette işim çok zor; hem rol yapıyorum, hem yemek, hem de ev işi... Sürekli çalışıyorum, çok yoruluyorum. Yorulduğum kısmı; ev işi kısmı. Kocası tır şoförü olan, sürekli terlik fırlatan bir kadınım.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Tekrar Olsa Tekrar Evlenirdim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement