Dünya Türk Kahvesi Günü kahve sunumuyla kutlandı - Son Dakika
Güncel

Dünya Türk Kahvesi Günü kahve sunumuyla kutlandı

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de "4 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü" kutlandı.

02.12.2022 14:21  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de "4 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü" kutlandı.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği tarafından Yafa Eski Şehir'deki Saraya Kültür Merkezi'nde Dünya Türk Kahvesi Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Programa, Türkiye'nin Tel Aviv'e yeni atanan Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar ile İsrailliler ve İsrail'deki Türk Yahudi topluluğundan davetliler katıldı.

Türk kahvesinin tanıtıldığı programda, İsrailli gazeteci Arad Nir, Türk kahvesi kültürü üzerine bir sunum yaptı.

Türkiye'yi yakından tanıyan Nir, sunumunda, İsrailli misafirlere, Türk kahvesinin tarihini, Anadolu topraklarına geliş serüvenini, pişirme metodunu ve günümüzdeki Türk kahvesi kültürünü anlattı.

"Türk kahvesi bir mükemmellik işaretidir"

İsrailli gazeteci Arad Nir, "Türk kahvesinin İsrailliler için ne ifade ettiğini" soran AA muhabirine "İsrail'de Türk kahvesi bir markadır, bir mükemmellik işaretidir." yanıtını verdi.

Nir, "İyi kahve denilince akla iyi pişmiş Türk kahvesi gelmelidir. Ama İsrailliler uğraşmak istemedikleri için ve her zaman gerçek Türk kahvesi yapamadıkları için bu kahveyi biraz farklı yapıyorlar. Artık geride kaldığını görmekten çok mutlu olduğum, iki ülke arasındaki o en kötü zamanlarda bile, Türk kahvesi İsrail'de her zaman bir mükemmellik göstergesiydi." diye konuştu.

İstanbul'un dünyanın en iyi restoranlarına sahip olduğunu düşündüğünü söyleyen Nir, "Türk yemeklerini çok seviyorum. Tarih, siyaset, bölgesel siyaset ve mutfak bakımından Türkiye'ye yönelik bir tutkum var. Benim için İstanbul, Türk yemeklerinin Türkiye'deki mabedi gibi." ifadelerini kullandı.

Dünya Türk Kahvesi Günü kahve sunumuyla kutlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Türk Kahvesi Günü kahve sunumuyla kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement