Tepeyran Yarışması Üçüncü Yılında - Son Dakika
Yerel

Tepeyran Yarışması Üçüncü Yılında

Tepeyran Yarışması Üçüncü Yılında

Çankaya Belediyesinin, Ebubekir Hazım Tepeyran adını yaşatmak amacıyla gerçekleştirdiği roman yarışması bu yıl üçüncü kez düzenleniyor.

09.05.2013 13:06  Güncelleme: 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi'nin yazar Oktay Akbal'ın büyükbabası romancı Ebubekir Hazım Tepeyran adını yaşatmak amacıyla gerçekleştirdiği roman yarışması bu yıl üçüncü kez düzenleniyor.

2012 yılında yayımlanmış yapıtlara açık olan yarışmaya, 1 Temmuz 2013 tarihine kadar başvurulabilecek.

Çankaya Belediyesi'nin Yazar Oktay Akbal'ın büyükbabası romancı Ebubekir Hazım Tepeyran adını yaşatmak amacıyla gerçekleştirdiği roman yarışması bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. İlkini 'Ölümün Gölgesi Yok' adlı yapıtıyla Adnan Binyazar'ın, ikincisini ise 'Şarkını Söylediğin Zaman' adlı eseriyle İnci Aral'ın değer görüldüğü yarışmaya, 1 Temmuz 2013 tarihine kadar başvurulabilecek.

'2013 Yılı Seçiciler Kurulu'nun, Doğan Hızlan, Güray Öz, Hikmet Altınkaynak, Metin Celal, Osman Şahin ve Tahsin Yücel'den oluştuğu yarışma, Niğde Kültür ve Sanat Platformu Girişimi ile birlikte düzenleniyor.

Yarışmaya, katılma ya da ayrıntılı bilgi alma adres ve telefonu ise şöyle: Çankaya Belediyesi, "Ebubekir Hazım Tepeyran Roman Ödülü Koordinatörlüğü" Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü, Ziya Gökalp Caddesi No: 11 Kızılay/ Ankara Telefon: (0312) 458 89 00

Romancılığı yanında Dahiliye Nazırlığıyla, Milli Mücadeleye katkılarıyla, Ankara, Niğde Valiliği ve Niğde Milletvekilliği gibi devlet adamlığıyla toplumda saygın bir yere sahip olan Ebubekir Hazım Tepeyran, yazar Oktay Akbal'ın büyük babası.

Tepeyran, Milli Mücadele içinde yer alması nedeniyle idama mahkum olmasının ardından cezası küreğe çevrildi ve Cumhuriyet'in ilanıyla serbest kaldı. Tepeyran 20. yüzyılın ilk Türk köy romanı "Küçük Paşa"nın da yazarı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tepeyran Yarışması Üçüncü Yılında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement