Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Terör Saldırılarına Tepkiler

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi grup, cuma namazı sonrası Fatih Camisi'nde terör saldırılarını protesto etti.

18.03.2016 15:07

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi grup, cuma namazı sonrası Fatih Camisi'nde terör saldırılarını protesto etti.

Ellerinde Türk bayrakları ve "Teröre lanet kardeşliğe davet" yazan pankartlarla cami avlusunda bir araya gelen katılımcılar, Kur'an-ı Kerim okunmasından sonra bir süre tekbir getirdi, terörü lanetleyen sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, Müslümanların dünyada özellikle de Ortadoğu'da kan ve gözyaşlarını dindirmek için Çanakkale ruhuyla yeni bir dirilişe ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Bulut, "Masum insanları hedef alan bu saldırıların faillerinin, planlayıcılarının ve destekleyicilerinin kalplerinde zerrece vicdan ve merhametin bulunmadığını düşünüyoruz. Bu saldırılarla masum insanların canına kastedilirken, asıl hedefin siyasetin ve toplumun dizaynı olduğunun farkındayız. Ülkemiz ve toplum, korku ve panik havasıyla, kin ve nefretle, acı ve gözyaşıyla nereye sürüklenmek isteniyorsa, bize düşen bunu görebilmek ve aklıselim ile hareket edebilmektir" diye konuştu.

Bulut, terör saldırıların faillerinin cezalandırılmasının, terör saldırılarını ortadan kaldırmadığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Çünkü terör saldırılarında tetiği kimlerin çektiğinden daha önemlisi terör yapılanmalarını kimlerin finanse ettiği meselesidir. Terörün finansman kaynakları bulunup kurutulmadan terörle mücadelede başarıya ulaşılamaz. Bu tip saldırıların gayesi ülkemizde ırkçılığı körüklemekse birbirimizi daha çok seveceğiz. Bu tip saldırıların gayesi Türkiye'nin sınır ötesinde bir bataklığa saplanmasıysa daha çok barış ve kardeşlik diyeceğiz. Bu saldırıların gayesi toplumda bir panik havası ve cinnet hali oluşturmak ise daha çok aklıselimle hareket edeceğiz."

Türkiye'de yaşanan terör saldırılarının Irak, Suriye, Libya, Afganistan ya da Yemen'de yaşananlardan bağımsız ele alınamayacağını aktaran Bulut, asıl hedefin tüm İslam coğrafyası olduğunu dile getirdi.

Varlıklarını ve çıkarlarını İslam coğrafyasının parçalanmışlığında gören odakların, terör yapılanmalarını finanse ettiğini vurgulayan Bulut, "Bu coğrafyada meydana gelen tüm terör olaylarının rejisörü siyonizmdir. Tüm terör hadiselerinde ve çatışmalarda akıtılan kanla beslenen siyonizmdir. Bu örgütlere her türlü desteği veren maalesef 'dost ve müttefik' dediğimiz emperyalist ülkelerdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement