Terörü Lanetlemek İçin İstanbul'dan Gaziantep'e - Son Dakika
Güncel

Terörü Lanetlemek İçin İstanbul'dan Gaziantep'e

Terörü Lanetlemek İçin İstanbul\'dan Gaziantep\'e

Gaziantep'te 10 kişinin ölümü, 68 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı protesto etmek için İstanbul'dan yola çıkan 38 yaşındaki Savaş Altay, Gaziantep'e ulaştı.

12.09.2012 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te 10 kişinin ölümü, 68 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı protesto etmek için İstanbul'dan yola çıkan 38 yaşındaki Savaş Altay, Gaziantep'e ulaştı.

İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı önünden 7 Eylül'de terörü lanetlemek için yürüyüşüne başlayan at eğitmeni Savaş Altay, 15 gün sürmesini planladığı yolu Kırıkkale'den sonra çeşitli nedenlerle otobüsle tamamlamak zorunda kaldı. Gaziantep'te 20 Ağustos'ta 10 kişinin öldüğü, 68 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırının meydana geldiği Karşıyaka semtindeki olay yerine gelen Altay, daha sonra teröristlerin hedefi olan Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Zengin'i ziyaret etti. Zengin'e başsağlı ve geçmiş olsun dileklerinde bulunan Altay, Gaziantep ve Afyon'da meydana gelen patlamalarda şehit olan asker ve siviller adına yürüdüğünü söyledi. Altay, "Gaziantep'te meydana gelen patlamada 10 vatandaşımız, Afyon'daki patlamada ise 25 askerimiz şehit oldu. Terörde hayatını kaybeden insanlarımıza baş sağlığı, yakınlarına sabır diliyorum. Ölenlerin ruhları şad olsun. Allah başka acılar yaşatmasın" dedi.

Amacının terörü lanetlemek olduğunu söyleyen Altay, yolculuğu 15 günde tamamlamayı planladığını, ancak yolda meydana gelen kazalar ve bazı güvenlik şartları gereği 350 kilometre yürüdükten sonra Kırıkkale'den otobüsle Gaziantep'e geldiğini, amacına ulaştığı için mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Terörü Lanetlemek İçin İstanbul'dan Gaziantep'e - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement