Tesettür Giyimde Sezonun En Gözde Parçaları Belirlendi! - Son Dakika
Advertorial

Tesettür Giyimde Sezonun En Gözde Parçaları Belirlendi!

Tesettür Giyimde Sezonun En Gözde Parçaları Belirlendi!

Tesettür giyimde her sezon değişikliğe gidildiği ve genelde farklı ürünlerin ön plana çıktığı bilinen bir gerçektir. Bu yalnızca tesettür giyim için geçerli değil tüm giyim sektörleri için geçerlidir. Her sezon ön plana çıkan tasarımlar farklılaşacak ve insanların zevkleri değişiklik gösterecektir.

28.08.2017 16:57  Güncelleme: 11:27
İlandır

Tesettür giyim sektöründe satılan giyim ürünleri bellidir. Tunikler, feraceler, eşarplar ve tesettür elbiselerden oluşan tesettür giyimde değişikliğe uğrayan bu ürünler üzerinde yapılan tasarımlardır. Yazları ve kışları tercih dilen tesettür giyim ürünleri aynı olmamaktadır. Bu sebeple tasarımlar değişikliğe uğramakta ve tesettürlü kadınların beğenisi için yeniden tasarlanmaktadır. Bu sezonda ürünler yeniden tasarlanmış ve sıcak yaz günlerinde hem rahat olunması hem şık görünülmesi için yeni baştan tasarlanmıştır. Her sene var olan belli başlı ürünler hala satışta olsa da kadınların çoğu yeni çıkan modellere yönelmekte ve farklılık aramaktadır.giyimde bu sezonun en öne çıkan parçaları da aşağıdaki gibidir.

Nakışlı ve yarasa kol feraceler

Ferace, tunik ve elbise karışımı olan uzun yapılı tesettür giyim ürünlerindendir. Tunikler kadar kısa olmayan feraceler isteğe bağlı olarak elbise gibi ya da tunik gibi pantolonla giyilebilmektedir. Feracelerde yeni tasarımlardan nasibini alan tesettür giyim ürünlerinden bir tanesidir. Sadeliği ve düzlüğü ile ön planda olan feracelere yaza özel farklı tasarımlar uygulanmıştır. Feraceler tesettürün varlığından beri var olan tesettür giyim ürünlerindendir. Fakat eskiden bu denli çeşit olmaması birçok kadının düz siyah feracelere yönelmesine neden olmuştur. Hala bu tarz feracelerin satın alınması ve kullanılması mümkündür. Fakat yeni tasarımlara göz atan kadınların çoğu bu tarz farklı feracelere yönelmekte ve tercih etmektedirler.

Yeni sezonun en gözde tasarımları nakışlı feracelerdir. Nakış, bu sene birçok tesettür giyim ürünü renklendirmek ve farklılaştırmak için kullanılmıştır. Feracelerde bu durumdan nasibini almış ve farklı nakışlarla özel bir hale getirilmiştir. Genellikle yaka kısımlarında ve kol uçlarında yer alan nakışlar feracenin sadeliği ve ciddi havasını bozmamıştır. Nakış konusundan abartıya kaçılmayan feracelerde amaç yalnızca biraz renk katmak ve yazın renkli havası ile uyum sağlanmasıdır. Nakışlı feracelerden sonra sıklıkla tercih edilen bir diğer ferace modeli ise yarasa kol feracelerdir. Yarasa kol, bluzlar ve tunikler gibi üst giyim ürünlerinde sıklıkla tercih edilen bir tasarım iken feracelerde de yeni yeni görülmeye başlanmıştır. Dümdüz olan feraceye yarasa kol detayı eklenmesi görünümü hareketlendirecek ve şık bir kombin yapılmasına yardımcı olacaktır.

Dantelli tunikler

Bu sezonun en gözde parçaları yalnızca feraceler değildir. Tuniklerde her yaz olduğu gibi sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Tunikler tasarıma en müsait olan tesettür giyim ürünlerinden bir tanesidir. Diz üstü ve diz altı modellerinin de bulunduğu tesettürmodelleri uzun kollu ve kapalı bir biçime sahiptir. Bu noktada feraceler gibi farklı tasarımlarla renklendirilen tuniklerde bu sezonun en gözde tasarımlarından biri dantelli tunik modelleri olmuştur. Dantel, hemen her giyim ürününde karşımıza çıkan detaylardan bir tanesidir. Abiye elbiselerde ya da bluzlarda karşımıza çıkan dantel detayı eklendiği giyim ürünün abiye bir hale sokarak şıklaştırmaktadır.

Bu durum tesettür tunik modelleri içinde geçerlidir. Tesettür tunikler dantel detayının yer alması tuniği şık bir hale sokacaktır. Bu sebeple bu tarz tuniklerin en sık kullanıldığı alanlar düğün, nikah gibi özel günlerdir. Günlük olarak kullanılması da mümkün olan dantel detaylı tunikler özel günler için çok daha uygun bir seçim olacaktır. Abiye giymek istemeyen fakat şıklığından ödün vermeyen kadınların dantelli tesettür tuniklerle aradıkları kombini yapmaları mümkündür.

Çiçek detaylı uzun tunikler

Yaz geldiğinde birçok kişinin aklına çiçek, böcek gibi doğasal figürler gelmektedir. Bu durum giyim ürünlerini de etkilemekte ve yaz gelince çiçek detaylı birçok tasarım raflarda yerini almaktadır. Bu durum tesettür tunik modelleri içinde geçerlidir. Bu sezonun en gözde parçalarından bir tanesi de çiçek detaylı uzun tunik modelleri olmuştur. Çiçek detaylı tuniklerin bu sezon sıklıkla tercih edilmesinin başlıca sebebi kolaylıkla kombin yapılıyor oluşudur. Kombin yapması tahmin edildiğinden çok daha pratik olan çiçek detaylı tunikler, düz beyaz bir pantolon ve düz renk bir eşarpla oldukça şık ve stil duracaktır. Bunun yanı sıra oldukça renkli duran bu tarz tunikler kadınların içini açmakta ve yazın geldiğini belli etmektedir.

Kaynak:

Son Dakika Advertorial Tesettür Giyimde Sezonun En Gözde Parçaları Belirlendi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement