Tff Grassroots C Antrenör Kursu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Tff Grassroots C Antrenör Kursu Sona Erdi

Tff Grassroots C Antrenör Kursu Sona Erdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin (TÜFAD) işbirliğinde organize edilen TFF Grassroots C Antrenör Kursu tamamlandı.

31.03.2017 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nin (TÜFAD) işbirliğinde organize edilen TFF Grassroots C Antrenör Kursu tamamlandı. 10 gün boyunca süren kurs sonunda, 30 kursiyer teknik direktörlüğe ilk adımı attı.

Mersin sporunun yetiştirdiği efsane futbolcu ve teknik adamlardan Ayhan Öz'ün adının verildiği kursta 30 kursiyer 10 gün boyunca Macit Özcan Spor Kompleksi ve Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndaki eğitimlerinin ardından belgelerini aldılar. TFF Eğitim Dairesi personeli Ersan Oğan ve Fatih Serkan Albayrak'ın eğitim verdiği kursta kursiyerle, 'futbolun prensipleri, teknik, taktik, antrenman bilgisi, periyotlama, maç gözlem ve analizi, beceri, kalecilik ve öğrenme-öğretme yöntemleri' konularında teorik ve saha eğitimleri aldı.

Kursun son gününde Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndaki saha çalışmasının ardından İlk Yardım Eğitimi ile kursun tamamlandığını söyleyen TÜFAD Mersin Şube Başkanı Mesut Bilir, "Çok verimli bir eğitim sürecinin ardından Federasyonumuzun ve Genel Merkezimizin belirlediği 30 kursiyer sertifikalarını almaya hak kazandı. Göreve geldiğimiz günden bu yana Mersin ve Türk futboluna faydalı olabilmek için birçok hizmet verdik. Bu kurs da bunlardan biriydi. 10 gün boyunca eğitimin gören ve kursu tamamlayan kursiyerlerimize bundan sonraki spor hayatlarında başarı temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Kurs boyunca maddi ve manevi olarak desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a da şükranlarını sunan Bilir, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz, kurs öncesi ve kurs boyunca bizden desteğini esirgemedi. Kurs boyunca antrenman sahası, malzeme ve ekipman olarak Macit Özcan Spor Tesislerini TÜFAD Mersin Şubemize tahsis etti. Hem maddi hem de manevi olarak yanımızda olan ve Mersin Sporunun gelişmesi için elinden gelen tüm gayreti gösteren Başkanımıza Mersin sporu ve TÜFAD Şubemiz olarak bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Düzenlemiş oldukları TFF Grassroots C Antrenör Kursu'na bu yıl Mersin sporunun yetiştirdiği efsane futbolcu ve teknik adamlardan Ayhan Öz'ün ismini verdiklerini de söyleyen Bilir, "Yaşayan ve kaybettiğimiz değerlerimize Mersin TÜFAD ailesi olarak her zaman sahip çıktık ve bundan sonra da çıkmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz TFF Grassroots C Antrenör Kursumuza Tarsuslu şehidimizin adını vermiştik. 2016'da kaybettiğimiz hakemlerimizden Musa Eryılmaz adına Mersin'de bir ilk olan Veteranlar Turnuvasını düzenledik. Mersin İdmanyurdu'nun efsane başkanı Mehmet Fatih Deveci ile Tarsus İdmanyurdu'nun efsane başkanı Erkut Kuzeyman'ın adını da Zorunlu Bölgesel Gelişim Seminerimize verdik. Bu yıl da bu geleneğimizi sürdürdük ve kursumuza Mersin sporunun yetiştirdiği efsane futbolcu ve teknik adamlardan Ayhan Öz'ün ismini verdik. TÜFAD Mersin olarak yaşayan ve kaybettiğimiz değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tff Grassroots C Antrenör Kursu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement