THY Uçağına "Kushimoto" Adı Verildi - Son Dakika
Güncel

THY Uçağına "Kushimoto" Adı Verildi

Türk Hava Yolları (THY) filosundaki uçağa, Japonya'da batan Ertuğrul Fırkateyni'ne yardım eli uzatan bölge halkının anısına "Kushimoto" ismi verildi.

27.10.2015 15:57

Türk Hava Yolları (THY) filosundaki uçağa, Japonya'da batan Ertuğrul Fırkateyni'ne yardım eli uzatan bölge halkının anısına "Kushimoto" ismi verildi.

THY Basın Müşavirliği açıklamasına göre, Türk-Japon ilişkilerini geliştirmek amacıyla 125 yıl önce yola çıkan Osmanlı gemisi Ertuğrul Fırkateyni'nin, Japonya Kushimoto'da geçirdiği kaza sonrasında Japon halkının Osmanlı mürettebatını kurtarmak için gösterdiği büyük çaba ile başlayan, yıllar sonra İran- Irak savaşı sırasında Tahran'da mahsur kalan 215 Japon vatandaşın THY uçağı ile kurtarılmasıyla pekişen dostluğa THY'nin armağanı olduğu belirtildi.

Türk-Japon diplomatik ilişkilerinin 125. yıl dönümü sebebiyle Airbus A-330 tipindeki bir uçağın gövdesi, Japon vatandaşlarını kurtaran o dönemki DC-10 tipi uçağın renklerinde pijama deseni ile boyandı. Uçağın ismi de Japon halkının büyük bir özveri ile yardım elini uzattığı bölgenin adı olan "Kushimoto" olarak değiştirildi.

Aynı zamanda iki ülke arasındaki gelişen dostluğun THY ana sponsorluğunda kurgusal bir şekilde işlendiği Türk- Japon ortak yapımı  "Ertuğrul 1890" adlı sinema filmi ile önümüzdeki günlerde yapılacak lansman sonrasında hem Japonya hem de Türkiye'de vizyona girecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel THY Uçağına 'Kushimoto' Adı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement