Tika'dan Afganistan'da Meslek Edindirme ve Türkçe Kursları - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Afganistan'da Meslek Edindirme ve Türkçe Kursları

I Afganistan'da çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) meslek edindirme ve Türkçe kursundan mezun olanlar sertifikalarını aldı.

22.09.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEZAR-I Afganistan'da çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) meslek edindirme ve Türkçe kursundan mezun olanlar sertifikalarını aldı.

Ülkenin kuzeyinde Mezar-ı Şerif kentinde Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Belh Temsilciliği'nde düzenlenen sertifika törenine, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatör Yardımcısı Kenan Yıldırım, Belh İl Eğitim Müdürü Mevlevi Abdülaziz Aziz, Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Belh Temsilcisi Aziz Sadık ve Afganistan Samarkand Derneği Başkanı Muhammed Naim Mahdum, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan Belh İl Eğitim Müdürü Mevlevi Aziz, Türkiye ile Afganistan arasındaki uzun zamandır süren dostluğun ebediyen devam edeceğini vurgulayarak, Afganistan'ın eğitim alanında çok geri kaldığını, eğitimsiz bir ülkenin gelişmeyeceğini belirtti.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatör Yardımcısı Yıldırım da Türkiye'nin her zaman iyinin yanında, kötünün karşısında olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin Afganistan halkına yardımlarının bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.

Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Belh Temsilcisi Sadık, Türkiye'nin Afganistan'daki faaliyetlere değinerek, yardımlar için Türk devletine ve halkına teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Afganistan'da Meslek Edindirme ve Türkçe Kursları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement