Tika'dan Afganistanlı Kadınlara Dikiş Kursu - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Afganistanlı Kadınlara Dikiş Kursu

Tika\'dan Afganistanlı Kadınlara Dikiş Kursu

Afganistan'da çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Cevizcan vilayetinin Akça ilçesinde kadınlara yönelik dikiş kursu açtı.

11.03.2014 10:44

Afganistan'da çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Cevizcan vilayetinin Akça ilçesinde kadınlara yönelik dikiş kursu açtı.

Cevizcan Valiliği Akça İlçe Kaymakamlığı'nın talebi üzerine TİKA tarafından açılan kursta Akça İlçesinde yaşayan 40 kadının faydalanması planlanıyor. Kurs Akça İlçesinde faaliyet göstermekte olan ve 2012 yılına kadar TİKA tarafından işletilen, daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından işletilmeye başlanan Habibe Kadiri Kız Lisesinde düzenlenecek.

Akça'daki Habibe Kadiri Kız Lisesi'nde düzenlenen kursun açılış törenine, Akça Kaymakamı Ahmet Kul, TİKA Mezar-i Şerif Program Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Cevizcan İl İmar Ekibi (PRT) Eğitim Danışmanı Namık Kemal Yildiz, PRT bünyesinde görev yapan Türk Askeri Birliğinin Komutanı Yarbay İlhan Harmandar ve okul yönetimi katıldı.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Karadoğan açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Afganistan'ın yeniden imarı için donör ülke olarak sosyal altyapılar ve hizmetler ve ekonomik alt yapılar ve üretim sektörlerinin geliştirilmesine yönelik proje ve faaliyetlerde bulunduğunu, bu çerçevede Türkiye'nin TİKA aracılığıyla, 2005-2014 yılları arasında, Afganistan'da farklı sektörlerde 700'ün üzerinde proje gerçekleştirdiğini söyledi.

Afganistan'da uzun yıllar devam eden savaşların birçok sektöre olduğu gibi eğtim sektörünede büyük darbe vurduğunu ve eğitimle ilgili fiziki altyapıların büyük zararlar gördüğünü belirten TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Karadoğan, TİKA'nın eğitim sektörüne katkı için Afganistan genelinde 86 okul inşaa ettiğini ve bu okullarda yılda yaklaşık yüz bin öğrenciye eğitim verildiğini belirtti. 2013 yılında Afganistan'ın Kuzey Bölgesinde 15'e yakın okulun masa-sıra ihtiyaçlarınında TİKA tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Karadoğan, bu ve buna benzer yardımların 2014 yılında da devam edeceğini kaydetti.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Karadoğan, Afganistan'ın sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak, insan kaynaklarının geliştirilmesine ve kurumsal kapasitelerin artırılmasını yönelik projelerin büyük önem arz ettiğini, TİKA'nın bu doğrultuda Afganistan'da birçok proje gerçekleştirildiğini ve gerçekleştirilmeyede devam edeceğini vurguladı. Bu kapsamda malzemeleri TİKA tarafından temin edilen Akça'da açılan dikiş kursu 6 ay sürecek olup, kurs süresince 40 Afgan kadını eğitim görecek. Kurs sonunda mezun olan kursiyerlere sertifika verilerek, meslek sahibi olmaları sağlanacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Afganistanlı Kadınlara Dikiş Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement