Tika'nın Afganistan ve Somali'deki Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

Tika'nın Afganistan ve Somali'deki Faaliyetleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde kız Kur'an kursu açıldığını bildirdi.

21.10.2015 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde kız Kur'an kursu açıldığını bildirdi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Mezar-ı Şerif'te 2 ay önce temeli atılan kursun açılışına Mezar-ı Şerif Belediye Başkanı Muhammed Yunus Mukim, Belh Kadın İşleri Başkanı Şahla Hadid, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, TİKA yetkilileri ve öğrencilerin katıldığı belirtildi.

Karadoğan, kursun kısa sürede tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Öğrencilere hitaben konuşma yapan Karadoğan, "Sizler burada Kur'an'ı öğrenerek mübarek bir görev ifa ediyorsunuz. Umarım bu kitabı iyi anlayarak ülkenize ve ailenize daha faydalı olacaksınız" dedi.

Hadid ise Türkiye ve Afganistan arasındaki dostluğun çok eskilere dayandığını söyledi. Mevlana'nın doğduğu bölgenin Belh ve öldüğü bölgenin de Türkiye olduğunu hatırlatan Hadid, iki ülke arasındaki dostluğun bitmeyeceğinin altını çizdi.

Somali'ye su ve sanitasyon eğitim programı

Öte yandan TİKA, Somali'ye yönelik projeleri kapsamında Devlet Su İşleri Su Enstitüsü işbirliğiyle İstanbul'da gerçekleşen programda, Somali Su ve Enerji Kaynakları Bakanlığına bağlı 7 kişilik teknik heyete su ve atık yönetimi konusunda eğitim verdiğini açıkladı.

Programda İSKİ'ye ait su ve atık su arıtma tesisleri ziyaret edilirken, program mühendislerin sertifikalarını almalarıyla sona erdi.

Eğitim gören heyet TİKA'ya teşekkürlerini sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'nın Afganistan ve Somali'deki Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement