Tıp Profesörü Erzincan Üniversitesi Rektörünü Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Tıp Profesörü Erzincan Üniversitesi Rektörünü Ziyaret Etti

Tıp Profesörü Erzincan Üniversitesi Rektörünü Ziyaret Etti

Tıp alanında yaptığı çalışmalarla tanınan ve merkezi ABD'de bulunan SPARK Eğitim ve Araştırma Vakfının kurucusu Prof. Dr. Güngör E. Eroğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu'nu ziyaret etti.

09.11.2013 11:44  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) çeşitli üniversitelerde yaklaşık 35 yıl görev yapan, Tıp alanında yaptığı çalışmalarla tanınan ve merkezi ABD'de bulunan SPARK Eğitim ve Araştırma Vakfının kurucusu Prof. Dr. Güngör E. Eroğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu'nu ziyaret etti.

Prof. Dr. Eroğlu, Rektörlük makamında gerçekleşen ve Erzincanlı eczacı Saldıray Baydemir'in de hazır bulunduğu ziyarette, tıp alanında yaptığı çeşitli çalışmalar hakkında bilgi verip Üniversitemiz Tıp Fakültesinin daha çok geliştirilmesi hakkında Rektör Prof. Dr. Çapoğlu ile görüş alışverişinde bulundu. Tıp Fakültesine alanına ilişkin konularda katkı ve desteğe hazır olduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu, ''Erzincan'da Tıp Fakültesi kurulmasına çok sevindim, yeni bir fakültenin açılması, pek çok ihtiyaçları da beraberinde getirir, bu anlamda Tıp Fakültemize katkılarımız olabilir mi diye buradayız. Fakültemize Kitap, dergi, bilgisayar alınması ve deneyimlerimizle katkılarımız olabilir, bu anlamda katkıya her zaman hazırım ve destek olmaya çalışacağım. Erzincan'a yardımcı olmak bana büyük mutluluk veriyor'' dedi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Çapoğlu da, Prof. Dr. Eroğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Tıp Fakültemizin kuruluş süreci ve gelişimi ile yakın, orta ve uzun vadeli hedeflerine ilişkin bilgi verdi. Prof. Dr. Eroğlu'nun katkı ve deneyimlerini Tıp Fakültesi ile paylaşmaya hazır olduğunu bildirmesinin mutluluk verici olduğunu kaydeden Prof. Dr. Çapoğlu, Üniversitemizin çağın gereklerine uygun eğitim ve modern tesisleşme yatırımlarıyla emsalleri arasında hızlı büyüdüğünü ifade etti. Prof. Dr. Çapoğlu, kuruluşundan günümüze gerçekleştirilen üniversite yatırımlarının Erzincan'a hizmet olarak döndüğünü, bunun en güzel örneklerinin Tıp Fakültesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yalnızbağ Yerleşkesinde yükselen modern eğitim-öğretim bina ve tesisleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Ziyaret sonunda Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, Prof. Dr. Eroğlu'na üzerinde üniversitemiz logosunun bulunduğu çini tabak takdim etti. Prof. Dr. Eroğlu da Rektörümüze, 2006'da yazımına başlayıp yaklaşık 3 yılda tamamladığı, Irak savaşanın ABD'de yansımalarını, insanların geçirdiği ruhsal bunalım ve acılarını kaleme aldığı ''Oğlum Irak'ta'' adlı kitabını hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tıp Profesörü Erzincan Üniversitesi Rektörünü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement