Tire'ye Fen Lisesi Yaptırılacak - Son Dakika
Yerel

Tire'ye Fen Lisesi Yaptırılacak

Tire\'ye Fen Lisesi Yaptırılacak

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası kapsamında İzmir'de 165.eğitim protokolünün imzalandığını bildirdi.

10.01.2012 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası kapsamında İzmir'de 165. eğitim protokolünün imzalandığını bildirdi.

İzmir Tire'de hayırsever işadamı Atila Çallıoğlu tarafından yaptırılacak olan 18 derslik, 300 öğrencilik yurt ile spor salonundan oluşan eğitim tesisi için protokol imzalandı. İzmir Valiliğinde düzenlenen törene Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragip Üye katıldı.

Belgin - Atila Çallıoğlu Fen Lisesi'nin binasının Tire Belediyesi tarafından temin edilen arsada yer alacağını ve bölgenin fen lisesi kazandıracağını ifade eden Vali Kıraç, okulun İzmir'in ve Türkiye'nin her yerinden gelecek olan başarılı öğrencilere ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Eğitime verdiği destekten dolayı tüm hayırseverlere ve Çallıoğlu ailesine teşekkür ettiğini dile getiren Kıraç "İmzalanan 165 protokolle birlikte toplamda 229 milyon 535 lira kaynak eğitime aktarıldı. Önemli bir hayırseverlik örneğidir. Önümüzdeki dönemlerde hayırseverlerin eğitime desteklerinin süreceğine inancım tam. 4 milyon liranın üzerinde bir rakama mal olması bekleniyor. Hayırseverimiz doğduğu büyüdüğü topraklara okul yaptırarak ölümsüzleşiyor" diye konuştu.

Devlete ve millete faydalı gençlerin yetişmesine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Atila Çallıoğlu ise okulu 2013'ün mart ayına kadar yetiştirmeyi planladıklarını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tire'ye Fen Lisesi Yaptırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement