Tiyatro Kumpanyasının Yeni Oyunu 'Küçürekkız' Makedonya'da - Son Dakika
Güncel

Tiyatro Kumpanyasının Yeni Oyunu 'Küçürekkız' Makedonya'da

Tiyatro Kumpanyasının Yeni Oyunu \'Küçürekkız\' Makedonya\'da

Tiyatro Kumpanyası, Can, Hasretinden Prangalar Eskittim ve Oturan Boğa oyunlarından sonra yeni oyunu 'Küçürekkız' ile seyirci karşısına çıkıyor.

23.09.2013 09:24  Güncelleme: 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tiyatro Kumpanyası, "Can", "Hasretinden Prangalar Eskittim" ve "Oturan Boğa" oyunlarından sonra yeni oyunu "Küçürekkız" ile seyirci karşısına çıkıyor. Oyunun ilk gösterimi, 24 Eylül'de Makedonya'nın Mot Festivali'nde gerçekleştirilecek.

Kemal Kocatürk'ün "yalansız, yalın ve harbiden tiyatro" söylemi etrafında şekillenerek Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası, yeni oyunu "Küçürekkız" ile yeniden tiyatro sahnelerinde.

Mutluluğu arayan küçük kız

"Küçürekkız", mutsuz bir ailenin mutluluğu arayan küçük kızının öyküsü. Mutsuzluğun içinde bir "kurban" olan bu çocuk, etrafındaki insanların yüklediği suçları ve günahları üzerinde taşırken, hem kendi içinde hem de dış dünyada "hapsolmaya" mahkumdur. "Küçürekkız", ismi cismi bile olmayan bir genç kızın çarpık ailesine ve kuralsız bir topluma açtığı savaşın trajik bir çığlığıdır. Oyunun yapısı da, tıpkı ailesi ve yaşadığı toplum gibidir: Paramparça.

Yazarlığını ve yönetmenliğini, Makedonya'nın genç yaşta ünlenen oyun yazarlarından biri olan ve son sekiz yıldır ülkemizde yaşayan Sema Ali Erol'un yaptığı Küçürekkız, Ayça Kocatürk'ün müzikleri, Sırrı Topraktepe'nin dekor ve kostümleri ile Aslı Atasoy'un ışık tasarımı hayata geçiyor.

Oyunda son yıllarda yıldızı hızla parlayan genç oyuncu Filiz Ahmet'in yanı sıra Yeliz Tozan, Nilgün Atılgan, Kutay Şahin, Ozan Sevin ve Slagjana Vujoshevikj de rol alıyor.

"Küçürekkız" Ekim ayında Türkiye'de

Biletleri Biletix'te ve oyunun sahne alacağı tiyatro gişelerinde satılan Küçürekkız, 9 Ekim'de saat 20:30'da Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nda, 24 Ekim'de saat 20:30'da Akatlar Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tiyatro Kumpanyasının Yeni Oyunu 'Küçürekkız' Makedonya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement