TOFD'a Geleneksel İftar Ziyareti - Son Dakika
Güncel

TOFD'a Geleneksel İftar Ziyareti

TOFD ve Fener Rum Patrikhanesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği birlik iftarı, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

23.07.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fener Rum Patrikhanesi yetkilileri, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği üyeleriyle birlikte verilen iftarda bir araya geldi.

Fener Rum Patriği I. Bartholomeos'un yoğun programı dolayısıyla yer alamadığı Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen geleneksel iftar ziyaretinde, Fener Rum Patrikhanesi yönetiminden Terkos Metropoliti, Apostol Eminansları ve Peder Yuakim Billis ile Bakırköy Belediyesi'ni temsilen Meclis Üyesi Servet Toraman, çok sayıda iş adamı ve engelli vatandaş katıldı.

Her yıl geleneksel biçimde TOFD üyelerine özel olarak düzenlenen iftar sırasında TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş ve Terkos Metropoliti Apostol Eminansları birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

İftar yemeğine ev sahipliği yapan TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, Fener Rum Patrikhanesi'ne ve tüm katılımcılara teşekkür ettiği konuşmasında; "Yıllardır gelenekselleşen, dinlerin kardeşliğinin en güzel örneklerinden biri olan iftar yemeğinde, TOFD Ailesi olarak Fener Rum Patrikhanesi'ni yeniden ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu" dile getirdi.

Fener Rum Patriği adına konuşan Apostol Eminansları ise; yaptığı konuşmada, "Ramazan Ayı'nın hepimizi kendimizle buluşturmaya, modern çağların hastalığı olarak tespit edilen benlik yalnızlığımızı ortadan kaldırmaya, rahmet, mağfiret, kardeşlik, adalet ve şefkat gibi manevi değerleri yeniden hatırlatmaya en elverişli münasebettir. Yüce Atamızın dediği gibi, "Yurtta sulh cihanda sulh" olsun. Bu en büyük temennimiz ve duamızdır. Memleketimizde, komşularımızda ve dünyada savaş olmasın, barış olsun. Düşkünlere ve muhtaç kardeşlerimize sevgi ve şefkatimizi sunalım ki, Yüce Allah'ın rahmeti ve takdisi hepimizin üstünde olsun" sözlerine yer verdi.

Terkos Metropoliti konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği üyeleri ve engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamdaki tüm aktivitelere katılmalarını, hayat mücadelesi vererek, yaşamlarını diğer insanlarla birlikte eşit koşullarda, onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde yer almalarını hayranlıkla izlediğimizi itiraf etmeliyiz" sözleriyle konuya ilişkin düşünceleri aktardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TOFD'a Geleneksel İftar Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement