Tok: "Sonuna Kadar Gideceğiz" - Son Dakika
Yerel

Tok: "Sonuna Kadar Gideceğiz"

Tok: "Sonuna Kadar Gideceğiz"

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Çamur at, izi kalsın diyerek kamuoyunda bizi yıpratmak istediler ama hesapları tutmadı.

13.07.2017 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Çamur at, izi kalsın diyerek kamuoyunda bizi yıpratmak istediler ama hesapları tutmadı. Sonuna kadar gideceğiz" dedi.

FETÖ'nün firari Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'ün Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un evinde kaldığına yönelik haber yapan bir ulusal gazete tekzip yayınladı.

26 Mart 2017 tarihli bir gazete, "Adil Öksüz AKP'li vekilin aracıyla kaçtı" başlıklı haberinde FETÖ'nün firari Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'ün Samsun'a AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'a ait bir araç ile geldiği, yine aynı araçla İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un evinde kaldığını, daha sonra Samsun'daki Yeşilyurt Limanı üzerinden kaçtığını iddia etmişti.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı yayınlanan haberin doğru olmadığını belirten basın açıklamasının ardından İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, o gazeteye tekzip, tazminat ve ceza davası açmıştı. Aradan geçen zaman içerisinde Başkan Erdoğan Tok'un tekzip davası iki gün önce sonuçlandı. Bunun üzerine gazete, dünkü sayısının 8'inci sayfasında tekzip yayınladı.

Tekzibini kanuna uygun bir şekilde yayınlanmadığı iddiasıyla İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, tekzibin ayrıca manşette de yayınlanması için mahkemeye itirazda bulundu.

"Bu işin takipçisiyiz. Sonuna kadar gideceğiz"

Tekzibin yayınlanması sonrası açıklama yapan Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yaptığı habercilikle meslek ve insan hakları ilkelerini ayaklar altına alan haberciliği ile 4 ay önce, kamuoyunu yanıltıcı, kurgulanmış, iftira ve yalanlarla dolu habere imza atmıştı. Şahsımı, milletvekilimizi ve Yeşilyurt ailesini hedef alan kumpas haberin yayınlandığı ilk gün gerekli işlemleri yaparak gazetenin ve muhabirinin kanun önünde hesap vermesi için tüm davalarımızı açtık. 'Çamur at, izi kalsın' diyerek, kamuoyunda bizi yıpratmak istediler. Hesapları tutmadı. Biz bu kumpasın, derlenmiş, kurgulanmış ve uydurma haberin maksadını çok iyi biliyoruz. Bu işin takipçisiyiz. Sonuna kadar gideceğiz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tok: 'Sonuna Kadar Gideceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement