Total, Özbekistan'da Güneş Enerjisi Tesisi Kuracak - Son Dakika
Sektörel

Total, Özbekistan'da Güneş Enerjisi Tesisi Kuracak

Total, Özbekistan\'da Güneş Enerjisi Tesisi Kuracak

Özbekistan'ın Semerkand şehrinde Total tarafından dev bir güneş enerjisi tesisi kurulması bekleniyor.

15.10.2018 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan'ın Semerkand şehrinde Total tarafından dev bir güneş enerjisi tesisi kurulması bekleniyor.

Fransız enerji devi Total, Özbekistan'ın kamu şirketi Uzbekenergo ile büyük ölçekli güneş enerjisi tesisi kuracağını açıkladı. Tesisin Semerkant şehrine kurulması bekleniyor. Özbekistan hükümeti geçtiğimiz hafta Fransa Kalkınma Ajansı ile 1 milyar euro'luk bir yatırım anlaşmasına imza attığını duyurmuştu. Özbek hükümeti "Projelerin Airbus, Total, Vinci, Orano Mining, Total Eren, Veolia, Fives Stein, Bouygues, Rungis gibi şirketler tarafından uygulanacağı takvim hazırlanmıştır." açıklamasında bulundu.

Total ile varılan anlaşma Özbekistan'da yıllarca gerçekleşmesi beklenen güneş enerjisi tesisinin hayata geçmesini sağlayabilir. Geçtiğimiz yıllarda birçok şirketle anlaşmazlık nedeniyle yollar ayrılmıştı. 100 MW'lık bir enerji tesisi kurması planlanan Çinli şirket Syngyes de geçtiğimiz günlerde projenin durdurulduğunu açıkladı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev 8-9 Ekim tarihlerinde Fransa'nın başketi Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelmişti. Bu anlaşma sonucunda Total başta olmak üzere Fransız şirketlerinin Özbekistan'daki faaliyetlerinin artması bekleniyor.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Total, Özbekistan'da Güneş Enerjisi Tesisi Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement