Trabzonspor'un Kritik Sınavı! - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'un Kritik Sınavı!

Trabzonspor\'un Kritik Sınavı!

Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın açılış maçında Eskişehirspor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.

22.04.2011 18:00

Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın açılış maçında Eskişehirspor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanacak ve saat 20: 00'de başlyacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Erdinç Sezertam yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Hüseyin Sabancı.

Lig TV'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı Sporx Canlı Anlatım Servisi ile de dakika dakika takip edebilirsiniz.

ES-ES'İN HAYALİ AVRUPA

Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılabilmenin hesaplarını yapan Eskişehirspor kendi sahasında oynayacağı Trabzonspor maçını kazanarak bu yolda önemli bir virajı kayıpsız geçemek istiyor.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, sahalarında oynayacakları Trabzonspor maçında, takımının elinden gelen en iyi oyunu sergileyeceğini söyledi. Uygun, Eskişehirspor'un son 20 haftadır ligin üst sıralarına oynayan bir takım görünümünde olduğunu belirterek, takımlarından övgüyle bahsedildiği bir dönemde diğer takımların düşüş yaşadığını kaydetti.

Eskişehirspor'un son haftalarda çıkış yakalayan ve şampiyonluğa oynayan takımlarla karşılaştığını anlatan Uygun, şöyle konuştu:

"İki hafta önce Fenerbahçe ile oynadık. Bu hafta da Trabzonspor ile oynayacağız. Bir futbol takımının inişli çıkışlı bir grafik sergilemesi çok normal. Futbolcularım, taraftarın coşkusu ve arzusunu sahaya yansıtmaya çalışıyor. Avrupa kupaları hedefini kovalayabildiğimiz yere kadar kovalayacağız. Son 5 maçta, istediğimiz arzuyu ve coşkuyu sahaya yansıtacağız. Son maçlarda 17-18 kişilik kadroyla takımımızı oluşturmaya çalışıyoruz. Defansımızın en önemli oyuncularından Diego, sakatlığı nedeniyle 3-4 haftadır oynayamıyor. "

Uygun, Trabzonspor'un Anadolu futboluna ağabeylik yaptığını belirterek, "Trabzonspor Anadolu'dan çıkan ilk şampiyonlardan. Trabzonspor'un başında Şenol Güneş gibi saygı duyduğum bir üstadımız var. Zor bir maç olacak. Trabzonspor karşısında elimizden gelen en iyi oyunu sergileyeceğiz. Pele, Tello ve Diego'nun sakatlıkları devam ediyor. Bu oyuncuların Trabzonspor karşısında oynaması zor gibi görünüyor" diye konuştu.

BU MAÇIN İDDAA YORUMU İÇİN TIKLAYIN...

LİDER YOLUNA KAYIPSIZ DEVAM ETMEK İSTİYOR

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk ipini göğüslemek isteyen Trabzonspor açılış maçında Eskişehirspor'u mağlup ederek Fenerbahçe maçını rahat izlemek istiyor. Bordo-mavililer bu deplasmandan kayıpsız dönerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaşma hedefinde.

Trabzonspor, deplasmanda Eskişehirspor ile yapacağı maçtan galip ayrılırsa bu sezon 7 maç art arda kazanarak bir ilke imza atacak.

Ligin son 6 haftasını sırasıyla Beşiktaş'ı 2-1, Kasımpaşa'yı 1-0, Gençlerbirliği'ni 2-1, Konyaspor, Galatasaray ve Bursaspor'u da 1-0'lık sonuçlarla yenen bordo-mavililer, Eskişehirspor'u yenmesi halinde art arda 7. kez sahadan galibiyetle ayrılarak bu sezon bir ilk yaşayacak.

Karadeniz ekibi ligin ilk yarısında da 7. haftada Beşiktaş galibiyetiyle başlayan seride siyah-beyazlıları 1-0, Kasımpaşa'yı 7-0, Gençlerbirliği'ni 3-1, Konyaspor'u 2-1, Galatasaray ve Bursaspor'u 2-0'lık skorlarla mağlup etmiş, 6 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı.

SERİYİ EskişehirSPOR BOZMuşTU

Bordo-mavililerin ilk yarıdaki galibiyet serisini, deplasmanda karşılaşacağı Eskişehirspor bozmuştu. Sahasındaki 13. hafta maçında Eskişehirspor ile golsüz berabere kalan Trabzonspor, galibiyet serisini sonlandırmıştı.

Bordo-mavililer, Eskişehirspor'u yenerek galibiyet serisini 7. haftaya taşıyarak, bu sezon bir ilke imza atmak istiyor.

GÜNEŞ'İN 18 KİŞİLİK KADROSU

Teknik direktör Şenol Güneş, sakatlıkları bulanan Piotr Brozek, Tayfun Cora ve Serkan Balcı ile antrenman eksiği bulunan Engin Baytar, Mehmet Çakır ve Sezer Badur'u kadroya almadı. Bordo - Mavili takımın 18 kişilik kadrosunda şu futbolcular yer aldı: "İbrahıma Yattara, Umut, Selçuk İnan, Egemen, Giray, Burak Yılmaz, Tolga, Barış, Jaja, Colman, Alanzinho, Ceyhun, Cale, Pawel Brozek, Mustafa, Ferhat, Glowackı ve Bora Sevim. "

MUHTEMEL 11'LER

EskişehirSPOR

Ivesa

Koray

Nadarevic

Veysel

Volkan

Alper

Doğa

Burhan

Erkan

Sezer

Batuhan

TrabzonSPOR

Tolga

Giray

Glowacki

Egemen

Cale

Colman

Selçuk

Alanzinho

Burak

Jaja

Umut

STAT: Eskişehir Atatürk

SAAT: 20: 00

HAKEM: Bülent Yıldırım

YAYIN: Lig TV & Sporx Canlı Anlatım Servisi

Eskişehir DEPLASMANINDA SIKINTI YAŞIYOR

Trabzonspor, Süper Lig'de Eskişehirspor ile deplasmanda 16 maç yaptı. Lig tarihi boyunca oynanan bu 16 maçta bordo-mavili takım sadece 3 kez kazanırken, 5 yenilgi ve 8 beraberlik aldı. Trabzonspor toplamda oynanan 33 maçta ise 14 kez kazandı, Eskişehirspor 5 kez galip gelirken 14 maç berabere bitti.

30. HAFTADA KAYBETMİŞTİ

Süper Lig tarihinde 29. haftalar itibariyle en son 1995-96 sezonunda lider olan Trabzonspor o sezon da şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile çekişiyordu. Trabzonspor'un o dönemde teknik direktörlüğünü yine Şenol Güneş yapıyordu. Trabzonspor 29. haftada 4 puan farkla lider iken önce 30. haftada sahasında Vanspor'a 1-0 yenilmiş daha sonra da 32. haftada yine sahasında Fenerbahçe'ye 2-1 kaybedip 2. sıraya düşmüştü. Trabzonspor sezonu 82 puanla kulüp rekoru kırarak tamamlamıştı.

BURAK YILMAZ REKORA KOŞUYOR

Son olarak geçen hafta Bursaspor maçında takımının tek golüne imza atan Burak Yılmaz, böylece bu sezon ligdeki gol sayısını 15'e yükseltmişti. Burak Yılmaz, Süper Lig'de kalan 5 haftada 1 gol daha atarsa son 5 sezon içerisinde bordo-mavili forma ile bir sezonda en çok gol atan oyuncu olacak. Trabzonspor takımında en son 2005-06 sezonunda Fatih Tekke 28 maçta 22 gol atarken, daha sonraki sezonlarda hiçbir Trabzonsporlu oyuncu bir sezonda 15'in üzerinde gol atmayı başaramadı. 2006-07 sezonunda Umut Bulut 31 maçta 15 gol, 2007-08 sezonunda yine Umut Bulut 32 maçta 14 gol, 2008-09 sezonunda Gökhan Ünal 32 maçta 15 gol atarken, geçen sezon ise Umut Bulut 31 maçta 11 gol kaydederek sezonu takımının en golcü ismi olarak tamamlamıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Trabzonspor'un Kritik Sınavı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement